Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slutt på «kjørepilsen» fra 2001

Neste års nyttårsforsett må bli å kutte ut «kjørepilsen». Fra 1. januar 2001 senkes promillegrensen fra 0,5 til 0,2 promille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidspunktet for når lovendringen skal tre i kraft ble vedtatt i statsråd i dag. Selve lovendringen ble vedtatt av Stortinget i juni i år.

- Tidspunktet er avklart med politiet. Vi har nå de nødvendige tiltak klare knyttet til håndhevingen av den nye promillegrensen, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i en pressemelding.

Alt er klart

Politiavdelinga i Justisdepartementet varslet at det kunne bli nødvendig med tilleggsbevilgninger for å justere promillemålingsapparatene etter vedtaket i Stortinget i juni.

- I en periode var vi redd for at Stortingets vedtak ville få store økonomiske uttellinger, men nå synes det å gå i orden, sier underdirektør Kjell Bjørn Årø i Justisdepartementets politiavdeling til Dagbladet.no.

- Alt synes å være klart. Det er snakk om en omkalibrering av apparatene, og det går sin gang. Vi har fått bekreftet fra produsent og importør at apparatene kan omkalibreres uten ekstra kostnader, sier Årø.

Ved overtredelse vil politiet reagere med bot når promillen er mellom 0,2 og 0,5. Gjentatte overtredelser vil kunne bli straffet med betinget fengsel.

(NTB/Dagbladet.no)