Slutt på leken

Ronny Johnsen (37) har vært solid for Vålerenga i årets sesong, men kommer ikke til å forlenge karrieren av den grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE: - Det er slutt for min del etter denne sesongen, slår den tidligere Eik Tønsberg, LSK, Lyn, Besiktas, Manchester United, Aston Villa og Newcastle-spilleren fast overfor Dagbladet i forkant av morgendagens Champions League-kvalifisering borte mot tsjekkiske Mlada Boleslav.

Og legger til - med et smil:

Endelig avgjørelse

- Det har jeg riktignok sagt hvert år de siste fire åra, men etter denne sesongen er det slutt. Den avgjørelsen er nå endelig. Det er på tide å gi seg, og jeg ser fram til å trekke meg stille og rolig tilbake i Tønsberg, selv om det er moro så lengde det går bra og man holder seg skadefri.
Johnsen har spilt åtte av Vålerengas 14 seriekamper i år - og ligger helt oppe på fjerdeplass på Dagbladets spillerbørs med et snitt på 5,63. Etter Tromsøs 1-0-seier mot Tromsø på Alfheim 16. juli sa Kjetil Rekdal at Johnsen fortsatt er god nok for landslaget. Johnsen selv har derimot ingen planer om å plusse på sine 61 kamper med flagget på brystet.


- Andre hensyn
- Jeg har mitt å holde på med, og har flere planer utenom fotballen. Kroppen hadde fint tålt en sesong til, men dette tar mye tid og det er også andre hensyn å ta. Jeg har to barn og det er ikke minst slitsomt å pendle mellom Tønsberg og Oslo hver dag, sier Johnsen.

Før han gir seg drømmer Johnsen om å få Vålerenga ut i Europa. Champions League-kvalifiseringen mot Mlada Boleslav er første hinder på veien.
- Vålerenga var veldig nære å kvalifisere seg for Champions League i fjor. For klubben, gutta og fansen hadde det vært fantastisk morsomt å få komme med i det selskapet der. For egen del hadde det vært fantastisk å avslutte karrieren med å spille mot Manchester United på Old Trafford, sier Ronny Johnsen til Dagbladet.

- En dag er det slutt

Stokke-mannen opplevde sitt største øyeblikk som fotballspiller da han var med på United-triumfen i Champions League-finalen i 1999. Et siste møte med Sir Alex Ferguson - som motstander - mener han ville vært den perfekte avskjeden med det vakre spillet.

HÅPER: Ronny Johnsen håper på et Champions League-møte med gamleklubben Manchester United. Her på trening for Vålerenga. FOTO: Ole C. H. Thomassen
HÅPER: Ronny Johnsen håper på et Champions League-møte med gamleklubben Manchester United. Her på trening for Vålerenga. FOTO: Ole C. H. Thomassen Vis mer

VIF-trener Kjetil Rekdal var ikke kjent med Ronny Johnsens endelige beslutning om å gi seg da Dagbladet snakket med han i går, men «Reka» har forståelse for Johnsens avgjørelse.

- En dag er det slutt for alle, og jeg har vært inne på tanken om at dette kunne være siste sesongen hans. Det blir vanskeligere og vanskeligere for hvert år å henge med, og kroppen trenger mer hvile jo eldre du blir. Vi matcher han forsiktig, for i den alderen klarer man ikke tre kamper i uka. Jeg ønsker meg en midtstopper som kan trene hver dag og spille hver helg, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

NB! Tore André Flo og Ardian Gashi sto over treningen i går, men begge er ifølge Rekdal aktuelle fra start i morgen.