Slutt på likestillingen i Frp-bygda

BERGEN (Dagbladet): «Nok no,» tenkte Frp-kronprinsen og nestlederen Terje Søviknes. Landets eneste Frp-ordfører legger ned likestillingsutvalget, og oppfordrer ikke kvinner til å søke jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, nå er likestillingsutvalget i Os en saga blott, sier han fornøyd.

Frp og Høyre har soleklart flertall i kommunestyret i Os utenfor Bergen. Nå har formannskapet vedtatt å avskaffe kommunens likestillingsutvalg.

- Det blir slutt på å oppfordre kvinner til å søke kommunale stillinger heretter. Kjønnskvotering er noe stort tull. Det må være de personlige kvalifikasjonene som teller. Akkurat som det er noe stort tull at innvandrere skal favoriseres foran nordmenn.

- Det stemmer ikke, dette er bare så fremt man ellers har like kvalifikasjoner?

- Det er de personlige kvalifikasjonene som må telle, svarer Søviknes.

- Jeg banker gjennom rein Frp-politikk, noen synes visst det går litt for fort, sier han.

Nå er det Søviknes som får ansvar for at likestillingen i kommunen overholdes i henhold til likestillingsloven.

- Ifølge den har man plikt å jobbe mot diskriminering på grunnlag av kjønn, sier Ingunn Yssen, leder for Kompetansesenteret for likestilling. Hun går sterkt ut mot ordføreren.

- Han synes kanskje at halvparten av befolkningen er hakket dummere enn resten. Det virker ikke som om han har skjønt at dette ikke dreier seg om særbehandling av kvinner, det dreier seg om å velge det underrepresenterte kjønn og gi signal til kvinner at det er ålreit for dem å søke jobb.

Positiv særbehandling, heter det. Når man sier seg kjønnsnøytral, slår det sjelden ut i kvinners favør.