Slutt på salatsnakket

Når du driver i burgerbusinessen snakker du ikke om salat. Det har McDonalds fått erfare i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): En kan ikke gå ned en travel handlegate i Storbritannia uten å se den røde og gule logoen. I de fleste storbyer er McDonalds en del av bybildet – 12 utsalg har burgerkjeden på øyriket. Og som de fleste storbybutikker prøver selvsagt McDonalds å følge trendene.

Slik var det også da den amerikanske burgerkjeden for noen år siden skulle bli sunnere. Fokus skulle bort fra store burgere og over på friske salater og grillstekt kylling. Slik gikk det ikke. I hvert fall ikke i England.

Tegneseriefiguren Marge Simpson fra tv-serien The Simpsons sier at man får ikke venner ved å servere salat. I dag er det bare igjen to salater på menyen hos burgerkjeden i England. Og deres overhode, Steve Easterbrook, sier at slik vil det forbli. I et tv-intervju med den kjente næringslivsjournalisten Jeff Randall på Sky News ble burgergigantens ledelse grillet.

– Det er viktig for oss å fokusere på vår styrke, og det er hamburgere. Jeg tror to salater er passelig, forklarte fastfoodsjefen som understreket at salget av de to salatene går godt.

På tidspunktet da salatoffensiven ble satt inn var burgerkjeden under press. Ikke minst fra helseeksperter. Og mange husker tv-kampanjene som skulle få deg til å stoppe på McDonalds for en frisk salat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer