Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slutt på salg av jomfruhinner

Privatsykehuset Volvat i Oslo kutter operasjoner som gir kvinner jomfruhinnen tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle offentlige sykehus har sluttet med jomfruhinneoperasjoner, mens Volvat Medisinske Senter i Oslo lenge har opprettholdt tilbudet om å operere jomfruhinnen tilbake på kvinner. Nå blir det en slutt på de omdiskuterte operasjonene, skriver Aftenposten.


Inngrepet har kostet om lag 12.000 kroner og sykehuset har gjennomført 10-12 slike operasjoner årlig på kvinner mellom 18 og 25 år.

- Vi får ikke tak i fagfolk som kan utføre operasjonen. Det skyldes delvis at dette krever spesiell kompetanse innenfor mikrokirurgi, men også at en del leger vegrer seg for å utføre dette inngrepet, sier Christian W. Loennecken, sjeflege ved Volvat Medisinske Senter til Aftenposten.

KUTTER TILBUDET: Sjeflege ved Volvat, Christian Loennecken sier det er vanskelig å få tak i kvalifiserte folk som vil gjennomføre operasjonene. Foto: Tomm W. Christiansen/ Dagbladet
KUTTER TILBUDET: Sjeflege ved Volvat, Christian Loennecken sier det er vanskelig å få tak i kvalifiserte folk som vil gjennomføre operasjonene. Foto: Tomm W. Christiansen/ Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!