REAGERER:  John Skåland reagerer på at gaver til Karmel-instituttet nå ikke lenger gir skattefritak. Her under en innsamling til bosettinger i Israel. Foto: Åge Pedersen.
REAGERER: John Skåland reagerer på at gaver til Karmel-instituttet nå ikke lenger gir skattefritak. Her under en innsamling til bosettinger i Israel. Foto: Åge Pedersen.Vis mer

Slutt på skattefritak for gaver i strid med folkeretten

Det gjelder blant annet støtte til israelske bosettere på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaver til organisasjoner som medvirker til brudd på folkeretten, skal ikke lenger gi skattefritak.

Dermed forsvinner fradraget for gaver til organisasjoner som Karmel-instituttet, melder avisen Dagen.

- Dette er en meningsløs bestemmelse. Jeg stiller spørsmål om hvordan vårt demokrati fungerer når våre politikere vedtar slike vanvittige lovendringer, sier formann John Skåland i Karmel-instituttet.

Han mener regelendringen er et utslag av antiisraelske og venstreorienterte krefters arbeid. I forslaget til statsbudsjett for neste år er det lagt inn en hjemmel om at organisasjoner som støtter eller medvirker til handlinger i strid med folkeretten ikke kan bli med i fradragsordningen.

Finanspolitisk talskvinne Inga Marte Thorkildsen i regjeringspartiet SV sier det er uakseptabelt at norske skattepenger er med på å finansiere de omstridte nybyggerne.

- Dette handler om en situasjon i Midtøsten der et folk okkuperes i tiår, uten at omverdenen har reagert. Palestinerne har rett til å bo på eget land, sier Thorkildsen.

Skåland på sin side viser til Bibelen og avviser at det er snakk om en okkupasjon.

- Judea og Samaria har vært jødenes land helt fra bibelsk tid, sier han og lover fortsatt støtte.

NTB