Slutt på studentfestene

Trondheim kommune vil få en slutt på festinga i Studentersamfundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Studentersamfundet i Trondheim jobber hundrevis av studenter gratis. Belønninga er nye venner og morsomme fester etter stengetid på bakrommene, de såkalte «hyblene» som er den uoffiselle delen av Samfundet.

Ikke mer fest etter festen

Her holder alle frivillige til med sine foreninger. Og det hender de tar seg en øl her.

Men det vil skjenkemyndighetene ha slutt på.

Den private delen av Studentersamfundet består av arbeidslokaler for 800 gjengmedlemmer. I helgene arrangeres det private fester på bakrommet for arbeidsgjengene og deres venner.

I et brev fra skjenkemyndighetene datert 2. juli heter det:

- Juridisk kontor er av den formening at «hyblene» er i nær tilknytning til serveringslokalet, og dette medfører at alkohollovens ' 8-9 kommer til anvendelse. Dette vil si at det på dette arealet ikke kan drikkes eller serveres alkohol uten at det er bevilling for dette, selv om det skjer uten vederlag, heter det i brevet ifølge Adressa.no.

Skjønnsmessig vurdering

Alkoholloven er ikke akkurat krystallklar på området.

Det er forbudt å drikke eller servere alkohol med mindre det foreligger bevilling til dette, og selv om dette skjer uten vederlag i lokaler med tilleggelser hvor det drives serveringsvirksomhet, heter det i lovteksten.

«Tilleggelser» er stridens kjerne.

- Hva tilleggelser er må vurderes konkret med skjønn i hvert tilfelle, sier Gunhild Donali i Trondheim kommune til Dagbladet.no. Skjenkemyndighetene i Trondheim mener at «hyblene» er en slik tilleggelse.

- Ikke åpent for alle

- Hyblene er kun for folk som jobber på Samfundet. Man må ha adgangskort med bilde for å komme inn, sier finansstyreleder Jens-Otto Larsen i Studentersamfundet til Dagbladet.no.

Samfundet vil rette seg etter vedtaket, men kommer til å klage det inn til kommunen.

- Dette er dramatisk internt. Vi har fått en del reaksjoner. Det har ikke foregått alkoholsalg her inne. Det dreier seg om folk som jobber til alle døgnets tider, og som tar seg en øl på bakrommet av og til, sier Larsen.

Problemet er rekrutteringen til Samfundet. Det kan være vanskeligere å få folk til å jobbe når det er mindre å lokke med.

- Jeg tror ikke UKA forsvinner. Samfundet kommer til å bestå. Men vi må sette oss ned å tenke på hvordan vi skal få folk til å jobbe her, avslutter Larsen.

<B>IKKE MER ØL PÅ BAKROMMET:</B> Studentene må finne seg andre ting å gjøre.