Slutt på sykehusstreiken

Lenge etterlengtede operasjoner kan starte igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

950 streikende leger og enkelte andre sykehusansatte vendte tilbake til jobb fredag morgen. Tidlig på morgenen mottok de en sms om at partene i sykehuskonflikten hadde funnet en løsning.

Etter åtte dager med streik satte partene seg til forhandlingsbordet igjen torsdag kveld. Tidlig fredag morgen la riksmeklingsmann Svein Longva fram en skisse som både NAVO og Akademikerne kunne godta.

– Vi er veldig fornøyd. Men uten streiken hadde vi aldri kommet fram til en slik løsning, sier Akademikernes forhandlingsleder Rune Frøyland til NTB.

Tilfreds er også arbeidslivsdirektør Anne-Kari Bratten i NAVO. Hun mener svært mye av avtalen er i tråd med forslaget til løsning som arbeidsgiverne sendte til Akademikerne allerede torsdag formiddag.

– Vi er veldige glade for at vi kom fram til en frivillig løsning, sier Bratten.

Lønn

Konflikten dreide seg både om arbeidstidsordninger, sosiale bestemmelser og lønn. Mot slutten av meklingen skal det i hovedsak ha vært lønn som var det vanskelige.

Akademikerne mener de i utgangspunktet ble tilbudt et nulloppgjør, mens løsningen innebærer at legene får et sentralt tillegg på mellom 2 og 2,5 prosent. I tillegg vil det bli gjennomført forhandlinger om lønnsreguleringer i september for legene. For øvrige forbund i Akademikerne vil det bli forhandlet lokalt i mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer