Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slutt på taxfreesalg

Etter alt å dømme avskaffes salget av avgiftsfri alkohol, parfyme og tobakk på ferjer og flyplasser i EU. I dag forkastet seks av EUs finansministre et forslag om å utsette avskaffelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens møte var en seier for Danmark, som lenge har stått alene om å markere motstand mot å røre ved vedtaket fra 1991. Vedtaket innebar at avgiftsfritaket for butikker om bord på ferjer og på flyplasser bortfaller fra 1. juli i år.

Sammen med Danmark uttrykte Nederland, Belgia, Portugal, Finland og Italia motstand mot et tysk forslag om å utsette innføringen av avgifter i to og et halvt år. Endring av vedtaket fra 1991 krever enstemmighet.

Helt fram til i fjor høst så det ut til å være full oppslutning om å gjennomføre vedtaket som planlagt. Men representanter for taxfreenæringen har i årevis drevet en intens kampanje for å få omstøtt beslutningen, noe som ga resultater på EU-toppmøtet i Wien. Da krevde statsministrene i Storbritannia, Tyskland og Frankrike at overgangsordningen skulle forlenges.

(NTB)