Mildere temperaturer på vei

Slutt på vinterværet

Vintertemperaturen ble kortvarig. Nå er mildere vær på vei.

SLUTT: Vinterværet som har dominert Sør- og Østlandet de siste dagene tar snart slutt, melder meteorologene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SLUTT: Vinterværet som har dominert Sør- og Østlandet de siste dagene tar snart slutt, melder meteorologene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Det har vært rimelig kjølig mange steder, men nå er mildere temperaturer på vei mange steder, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerli.

Snø og vinterføre kom bardus på mange mandag morgen, og både politi og bergingsmannskaper fikk det travelt med trafikkulykker på glatta på Sør- og Østlandet.

NAF-pressesjef Ingunn Handagard advarte i samme slengen alle som hadde ventet med å legge om til sommerdekk mot å ta sjansen på å kjøre ut for å gjøre det på det glatte føret.

Mildere

Nå kan det se ut som at etternølerne får en ny sjanse.

- Kaldlufta som har dominert Skandinavia flytter seg nå østover, og det er utsikter til plussgrader de fleste steder. Nord på Vestlandet får de varmeste temperaturene, og kan se ti til tolv grader, sier Fagerli.

På Østlandet stiger også temperaturene, og det er meldt to til tre grader i hovedstaden fredag.

Forbigående

Det er milde signaler så langt værvarslinga har indikasjoner, som er ut i neste uke.

- De siste dagene med kulde var nok bare forbigående. Fjellområder og de innerste dalstrøka kan fremdeles se minusgrader på nattetid, men ellers er det mildt, også i nord. Det er ingen tegn til stabil vinter i lavlandet, sier han.

TYDELIG: Vegtrafikksentralen har en klar beskjed til de som ennå ikke har skiftet til vinterdekk. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Samtidig varsler Meteorologisk institutt onsdag ettermiddag om skogbrannfare på Vestlandet og i Trøndelag.

- Det er svært tørt. Tørt gress og lyng er lettantennelig. I tillegg blir det sterk vind fra sørøst som gjøre at ild sprer seg fort, skriver Meteorologene på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer