LETTET: Både Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy mener Libya nå kan starte en demokratisk prosess. FOtoAFP PHOTO POOL PHILIPPE WOJAZER
LETTET: Både Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy mener Libya nå kan starte en demokratisk prosess. FOtoAFP PHOTO POOL PHILIPPE WOJAZERVis mer

- Slutten på en blodig krig

Tyskland er glad for Kadhafis fall, sier Angela Merkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tysklands statsminister Angela Merkel sier Libya nå er fritt til å starte med blanke ark og gjennomføre demokratiske reformer.

Ny begynnelse - Dette er slutten på en blodig krig som Kadhafi har ført mot sitt eget folk. Veien framover er nå gjort klar for en ny politisk begynnelse i fred. Tyskland er lettet og veldig glad for dette, sier Merkel.
Hun oppfordrer også libyerne til å iverksette politiske reformer for å sikre at fruktene fra den arabiske våren ikke går tapt.

Velge demokrati Frankrikes president Nicolas Sarkozy oppfordrer libyere til å velge frihet, forsoning og demokrati i tiden framover. Han oppfordrer Det nasjonale overgangsrådet (NTC) til å innlede en demokratiseringsprosess.
- Frigjøringen av Sirte må signalisere starten på en prosess for å bygge opp et demokratisk system der alle grupper i landet får plass og der grunnleggende rettigheter blir respektert, sier Sarkozy.

Minnes ofrene - Dette er dagen da vi bør minnes Muammar Kadhafis ofre, sa Storbritannias statsminister David Cameron etter å ha mottatt meldingen om at Libyas tidligere leder er drept.
Cameron sier han er stolt over Storbritannias bidrag til å gjøre slutt på det tidligere regimet.
Han viser til Kadhafis ofre på britisk jord: De som døde under sprengingen av PanAm-flyet over Lockerbie i Skottland, og de som ble drept i terroraksjoner utført av den irske republikanske opprørsgruppen IRA, som brukte sprengstoff de skaffet fra Libya.
- Det libyske folk har nå en bedre mulighet til å bygge seg en sterk og demokratisk framtid, sa Cameron.

Bombet? Det er uklart hvorvidt Muammar Kadhafi var i kolonnen som ble bombet av et NATO-fly torsdag, ifølge en talsmann fra Pentagon.
- Vi vet at det var et luftangrep mot en liten bilkolonne som ble ansett for å være en trussel mot libyske sivile. Men det foreligger ingen informasjon om eller identifisering av dem som befant seg i kolonnen, sier talsmann John Kirby. (NTB-Reuters)