- Slutten på kaoset

I et intervju med CNN åpnet påtroppende president Joe Biden opp om hva han forventer av Donald Trump under innsettelsesseremonien 20. januar.

MUNNBIND: Påtroppende USA-president Joe Biden vil be amerikanerne bruke munnbind i 100 dager når han tar over som president. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtroppende president Joe Biden møtte natt til fredag til sitt første intervju sammen med kommende visepresident Kamala Harris siden presidentvalget 3. november.

I intervjuet med CNNs reporter Jake Tapper uttalte den påtroppende presidenten blant annet at han vil be det amerikanske folk om å bruke munnbind i 100 dager fra og med han tar over presidentembetet.

Han fortalte også at han vil ha en av verdens fremste smitteeksperter Anthony Fauci som den øverste medisinske rådgiver i den nye administrasjonen og som en del av hans coronateam.

- Jeg har spurt ham om å fortsette i den samme rollen han har hatt for de forrige presidentene, sa Biden til CNN.

- Tar hverandre i hånda

CNN-reporter Tapper brukte også anledningen til å spørre Biden om hva slags forventninger han har til innsettelsesseremonien som finner sted 20. januar 2021.

CNN-profilen ble møtt med latter fra Biden da han spurte om han forventet at nåværende president Donald Trump ville møte opp på seremonien.

- Jeg tror det er viktig på en måte. Ikke på en personlig måte for meg, men det er viktig i den form av at vi kan demonstrere slutten på kaoset han har laget. At det er en fredelig maktoverføring med begge parter som står der, at vi tar hverandre i hånda, og går videre, svarte Biden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer