Slutter brått etter lekkasjer

Donald Trumps personlige assistent, Madeleine Westerhout (28), sluttet på dagen.

FERDIG: Madeleine Westerhout er ferdig som Trumps personlige assistent. Foto: EPA/JIM LO SCALZO
FERDIG: Madeleine Westerhout er ferdig som Trumps personlige assistent. Foto: EPA/JIM LO SCALZOVis mer

Flere amerikanske medier, blant andre New York Times, CNN, NBC og BBC, melder at Madeleine Westerhout leverte oppsigelsen torsdag. Hun skal ha vært ferdig i stillingen på dagen.

Grunnen er at hun skal ha lekket private og sensitive detaljer med reportere på en privat middag. At hun lekket private detaljer om Trump-familien, skal ha fått presidenten til å reagere.

Som presidentens personlige assistent, var Westerhout en av Trumps aller nærmeste i Det hvite hus.

New York Times, som omtalte saken først, kaller oppsigelsen «brå og uventet».

LEKKASJER: Trump skal ha reagert på at hans personlige assistent kom med lekkasjer om hans familie. Foto: REUTERS/Yuri Gripas
LEKKASJER: Trump skal ha reagert på at hans personlige assistent kom med lekkasjer om hans familie. Foto: REUTERS/Yuri Gripas Vis mer

Dokumenterte livet fra innsiden

Westerhout har tilhørt Trump-administrasjonen siden han ble innsatt som president i 2017.

Den nevnte middagen er en av flere som holdes årlig. Slike middager brukes ofte som såkalt kildepleie, og alt som sies skal være «off record», skriver CNN.

Trump kommenterte saken fredag, ifølge NBC. Han skal ikke ha villet si noe om 28-åringen var sparket, men sa hun hadde ringt ham og sagt at hun hadde drukket alkohol på nevnte middag.

Flere rundt presidenten omtaler imidlertid Westerhout som en lojal medarbeider med stor tro på Trumps budskap.

Hun skal blant annet ha dokumentert livet på innsiden godt på sin private Instagram-konto.

Flere ute

Westerhout er en av etterhvert mange rådgivere, regjeringsmedlemmer og ansatte rundt Trump som har sluttet eller fått sparken siden starten på hans presidentembete.

Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders sluttet også i sommer. Hun var en av hans nærmeste og mest betrodde medarbeidere. Hun begynner nå i Fox News.

Fra før har Patrick Shanahan, fungerende forsvarsminister, gitt seg etter seks måneder i stillingen. Det samme har Jim Mattis, som var forsvarsminister i nesten to år.

Ryan Zinke (innenriksminister), stabssjef John Kelly og justisminister Jeff Sessions er andre som fikk et drøyt år i stillingen.