Slutter i jobben på grunn av Arnold

Arnold Schwarzeneggers kone, Maria Shriver, slutter som ankerkvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Maria Shriver stod ved sin ektemann Arnies side gjennom tykt og tynt under hele guvernør-valgkampen, og tok blant annet ut permisjon som nyhetsreporter i NBC News for å unngå spørsmål om sin egen habilitet.

Nå har Arnold Schwarzenegger etablert seg som guvernør i California, men Maria Shriver sier ifølge CNN.com likevel takk for seg som ankerkvinne - i det minste så lenge ektemannen styrer solstaten.

Shriver mener nemlig at det kontinuerlig vil bli satt spørsmålstegn ved hennes habilitet så lenge hun er Californias førstedame.

- Etter mye sjelegransking har jeg bedt om å bli fritatt for mine plikter ved NBC News, sa Shriver i en uttalelse til pressen tirsdag, men la til at hun vil fortsette å arbeide med spesialprogrammer knyttet til hennes barnebøker for andre deler av NBC.

- Forlenget permisjon

Maria Shriver gikk tilbake til sin gamle jobb etter Arnolds seier, og gjorde blant annet to sendinger som ankerkvinne for programmet «Dateline NBC». Etter en diskusjon med direktøren for NBC News, Neal Shapiro, og andre andre journalister i tv-kanalen bestemte hun seg likevel for å si takk for seg.

En talskvinne for NBC-sjef Shapiro sier derimot at Shrivers fravær simpelthen betraktes som en forlengelse av den tidligere permisjonen.

- Jeg snakker på vegne av oss alle i NBC News når jeg sier at vi ser fram til Marias endelige tilbakekomst, sa Shapiro.

- Jeg er stolt av arbeidet jeg har gjort i NBC og ser fram til å komme tilbake en eller annen gang i framtiden, sa Shriver.

Alt ligger med andre ord til rette for at Arnies ektemake kommer tilbake på skjermen - så fremt ikke den gamle terminatoren gjør det like skarpt i politikken som han gjorde det i Hollywood.

Da blir kanskje Shrivers fravær lenger enn hun tror.

STÅR VED ARNIES SIDE: Maria Shriver tar en lang pause fra jobben som ankerkvinne i NBC News.