Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slutter på dagen

Peter Mueller fratrer som landslagstrener umiddelbart dersom en norsk skøyteløper blir tatt for doping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORINO (Dagbladet): I samtlige kontrakter Peter Mueller har underskrevet, både i Norge og andre land, har han krevd en egen antidoping-klausul. Så også i den han underskrev like før OL, en kontrakt som binder ham til Norges Skøyteforbund til 2010.

Dersom en av landslagsutøverne blir avslørt for bruk av ulovlige midler, slutter amerikaneren på dagen.

-  Jeg er ansvarlig for dette laget, og kan ikke stå inne for slikt. Jeg nekter å være med på noe som ikke er lov, derfor setter jeg som betingelse at jeg slutter jeg med en gang om noen skulle bli tatt for doping, sier han til Dagbladet.

Relativ rein

Sammenliknet med andre idretter opplever skøytesporten svært sjelden dopingskandaler. Det er Mueller svært glad for, men han advarer:

-  Det er noen som er blitt diskvalifisert, blant annet noen fra Russland og andre, mindre skøytenasjoner. Sporten er relativt rein, men det kreves stor styrke. Derfor må vi være på vakt, sier Mueller - som i dag skal forsøke å lede de norske løperne videre til semifinaler i lagtempo.

Bare positivt

Sportssjef Finn Aamodt støtter Muellers antidopingholdning fullt ut.

image: Slutter på dagen

-  Den klausulen var helt uproblematisk for oss å legge inn i kontrakten, sier Aamodt.-  Det er ikke så uvanlig. Vi kan ikke bli assosiert med sånne ting, for «doping er noe dritt», som det står på de armbåndene. Jeg ser bare positivt på dette.

Aamodt sammenlikner dopinghistorikken i skøytesporten med den man finner i alpinbakken.

-  Det er ikke mange tilfeller, fordi det ikke lønner seg i disse idrettene. Det er ingen vits. I langrenn kan du sette opp resultatlista etter O2-opptaket. I skøyter er det mye mer sammensatt: Her kreves teknikk, kraft og utholdenhet, sier Aamodt - og legger til at utøverne blodtestes før hver eneste start.

DOP-KLAUSUL: Peter Mueller vil ikke være ansvarlig for løpere som bryter lover og regler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!