Slutter på dagen

Anne Lindboe slutter i Private barnehagers landsforbund (PBL) med umiddelbar virkning.

SLUTTER: Anne Lindboe er ferdig i PBL. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SLUTTER: Anne Lindboe er ferdig i PBL. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anne Lindboe går mandag av som administrerende direktør i Private barnehagers landsforbund (PBL).

I en pressemelding sendt ut mandag formiddag sier Lindboe at hun vil søke nye utfordringer.

- Det har vært en stor ære å få jobbe for alle de flotte og viktige medlemsbarnehagene i PBL. Men nå er tiden kommet for å gå videre og søke nye utfordringer, sier Anne Lindboe i en pressemelding fra Private Barnehagers Landsforbund (PBL), først gjengitt av NTB.

Lindboe orienterte mandag de ansatte i forbundet på et allmøte om at hun går av. Hun har siste arbeidsdag mandag, melder byrået.

Uviss grunn

Lindboe oppgir ingen konkret grunn til at hun trekker seg annet enn at «nå er tiden kommet for å gå videre og søke nye utfordringer».

PBL-styret har konstituert Jørn-Tommy Schjelderup som administrerende direktør.

Lindboe er best kjent som Barneombud fra 2012 til 2018.

Som leder av PBL sto hun som aktor i den politiske debatten rundt privatisering og profitt i private barnehager.

Omstridt aksjon

I november i fjor aksjonerte alle de private PBL-barnehagene i landet. De oppfordret alle barnehager til å stenge allerede klokken 14.

Bakgrunnen var at regjeringen vil kutte tilskuddet de private barnehagene får for å betale pensjon til sine ansatte med 400 millioner kroner i neste års statsbudsjett.

- Jeg er provosert over den kynismen som PBL-ledelsen her viser. Dette er første gang i historien at noen går til lockout-aksjon mot barnehagebarn, sa Rødt-leder Bjørnar Moxnes den gang.

- Satt spor

PBLs styreleder Eirik Husby deltok også på møtet for de ansatte mandag.

- Anne har virkelig satt spor etter seg i PBL. Sammen med resten av administrasjonen har hun utrettet store og viktige ting for medlemsbarnehagene. Hun har ledet PBL gjennom en god og nødvendig utvikling, satt i gang viktige prosjekter og sikret viktige politiske gjennomslag for medlemsbarnehagene våre, sier Husby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer