Slutter som Kværner-sjef - går til Røkkes nysatsing

Jan Arve Haugan blir konsernsjef i det nyetablerte Aker Energy.

BLIR SJEF FOR NYSATSING: Jan Arve Haugan slutter som konsernsjef i Kværner, og begynner som sjef i det nyetablerte Aker Energy. Foto: Finansavisen
BLIR SJEF FOR NYSATSING: Jan Arve Haugan slutter som konsernsjef i Kværner, og begynner som sjef i det nyetablerte Aker Energy. Foto: FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no:) Jan Arve Haugan slutter ifølge en melding som konsernsjef i Kværner, og begynner fra 1. mars 2018 som konsernsjef i det nyetablerte Aker Energy.

- Med opprettelsen av Aker Energy kom det opp en ny spennende mulighet for meg. Etter min mening er dette et godt tidspunkt for å overlate stafettpinnen til andre. (..), sier Haugan.

Han har vært konsernsjef i Kværner siden utskillelsen fra Aker Solutions og etableringen som eget børsnotert selskap sommeren 2011.

Takker

- Under Jan Arve Haugans ledelse har Kværner utviklet seg til et ledende, anerkjent oljeservice-selskap med leveranse av komplette prosjekter som vår spesialitet. Konkurransekraften og prosjektgjennomføringen, og dermed også resultatene, har fortsatt å forbedre seg, sier styreleder Leif-Arne Langøy.

- Samtidig med en krevende periode i markedet har Kværner med Jan Arve ved roret levert 26 kvartaler på rad med godt resultat, og uten å overraske negativt ved noen av dem.

- Styret ønsker å uttrykke sin takk til Jan Arve for hans innsats som sjef for Kværner. Vi ønsker ham lykke til med den nye oppgaven han nå begynner på, sier Langøy.

Trer inn

Idar Eikrem, som er finansdirektør, er av styret konstituert som midlertidig konsernsjef.

Styret har engasjert et lederrekrutteringsselskap for å bidra til å finne den riktige etterfølgeren for å videreutvikle Kværner, heter det i meldingen.

- Vi vil evaluere både interne og eksterne kandidater. Inntil en ny leder er på plass vil Idar Eikrem fungere midlertidig som konsernsjef, sier Langøy.

Andre økonominyheter:
De norske aksjene i USA og Canada ​
​ DOF taper mer penger