Slutter som norsk klimaleder etter bare sju måneder i jobben

Aud Lise Norheim slutter i jobben som Norges leder i FNs klimaforhandlinger bare ti dager før forhandlingene starter.

SLUTTER: Norges leder i de internasjonale klimaforhandlingene slutter i jobben etter bare sju måneder. Om ti dager starter forhandlingene i Cancun i Mexico. - Beklagelig, sier Erik Solheim. Foto: Hans A. Vedlog
SLUTTER: Norges leder i de internasjonale klimaforhandlingene slutter i jobben etter bare sju måneder. Om ti dager starter forhandlingene i Cancun i Mexico. - Beklagelig, sier Erik Solheim. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Miljøverndepartementet melder i en pressemelding at Norges leder i de internasjonale klimaforhandlingene, Aud Lise Norheim, slutter i jobben etter eget ønske.

Norheim startet i jobben i april i år. Etter det Dagbladet erfarer skal bakgrunnen for at hun slutter interne stridigheter om organisasjon og hierarki. Miljødepartementet skriver at hun slutter fordi stillingen ikke svarte til forventingene, spesielt når det gjelder forhandlingsteamets plassering i departementet.

Nyheten kommer bare ti dager før startskuddet for FNs klimahandlinger starter i Cancun i Mexico.

- Jeg beklager det og vil savne Aud Lise Norheim i Cancun, sier Erik Solheim til Dagbladet.

Om timingen sier han at han selv vil være til stede under klimaforhandlingene, og at det er en erfaren forhandler som tar over, så klimaforhandlingene er i gode hender. Det er fagdirektør i Miljøverndepartementet, Audun Rosland, skal fungere som Norges forhandlingsleder inntil videre.

- Jeg beklager Norheims beslutning. Hun har vært kort tid i jobben, og jeg har vært godt fornøyd med hennes innsats. Jeg hadde ønsket at hun fortsatte, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i pressemeldinga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer