STILLER IKKE TL GJENVALG: Ap-ordfører Tove Haugli i Nord-Fron kommune har bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg til høsten. Blant annet slibrige meldinger fra politikk-kolleger er blant årsakene til at hun slutter. Hun tror problemet ikke bare gjelder i politikken, men i alle yrkesgrupper og samfunnslag. Nå ønsker hun debatt. Foto: Nord-Fron kommune
STILLER IKKE TL GJENVALG: Ap-ordfører Tove Haugli i Nord-Fron kommune har bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg til høsten. Blant annet slibrige meldinger fra politikk-kolleger er blant årsakene til at hun slutter. Hun tror problemet ikke bare gjelder i politikken, men i alle yrkesgrupper og samfunnslag. Nå ønsker hun debatt. Foto: Nord-Fron kommuneVis mer

Slutter som ordfører etter slibrige meldinger

Nord-Fron-ordfører Tove Haugli (Ap) stiller ikke til gjenvalg. Nå ønsker hun debatt og oppgjør mot gubbevelde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tove Haugli i Arbeiderpartiet ble den første kvinnelige ordføreren i Nord Fron, en kommune som tradisjonelt har vært mannsdominert i toppen.

Til høsten stiller hun ikke til gjenvalg blant annet på grunn av det hun mener er et gubbevelde i kommunen og etter å ha mottatt flere slibrige meldinger, skriver avisa Gudbrandsdølen Dagningen (GD) i dag.

- Det er noe av grunnen til at jeg ikke stiller til gjenvalg, men det er mer sammensatt enn som så. Jeg tar valget etter en helhetsvurdering. Det er også private hensyn som ligger til grunn, sier Haugli til Dagbladet.

Små notislapper GD har fått innsyn i noen av meldingene Haugli har mottatt mens hun har sittet i ordførerstolen.

«Dersom du synes jeg virker litt distre og fraverande innimellom så er det fordi tankene mine stadig er opptatt av den du vet.»

«Hvis du kjente at jeg hadde problemer med å holde øynene mine borte frå deg i går, så er det helt rett. Du var ei openbaring med det blå anhenget på den fine, brune halsen din.»

«Når jeg lukker øynene kan jeg se for meg verdens flotteste dame...»

«Dagene er preget av at jeg har tenkt svært mye på deg, mye mer enn det som bra er, trolig...»

- Dette er enkeltsetninger fra mannlige politikere som jeg har fått. Det har vært brev, små notislapper og valentinskort, sier Haugli til Dagbladet.

- Skjer overalt Til GD sier Haugli at hun meldingene har ført til at anstrengte politiske møter. Hun oppfatter det som hersketeknikker.

- Det er viktig å understreke at dette er mine erfaringer, men jeg tror ikke dette er enestående for politikken. Dette skjer i alle yrker, organisasjoner og foreninger, mener AP-ordføreren.

- Og det gjelder ikke bare menn, jeg tror ikke kvinner er noe bedre, sier Haugli, som har mottatt masse tilbakemeldinger på telefon og e-post i dag.

- Alle sammen er positive, sier hun.

Nå ønsker hun en debatt og et oppgjør med gubbeveldet.

- I 2011 skal slike ting være helt uaktuelt. Dette er for gammeldags og vi burde ha kommet lenger. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan drive med slikt. Vi burde prate i stedet for å drive med hersketeknikker. Vi må tørre å ta debatten og ikke dysse det ned, sier hun.