Slutter som redaktør

Sumaya Jirde Ali slutter som redaktør i magasinet Fett, opplyser styreleder Maiken Sætran Lium til Journalisten.

SLUTTER: Sumaya Jirde Ali slutter som redaktør i magasinet Fett, opplyser styreleder Maiken Sætran Lium til Journalisten. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
SLUTTER: Sumaya Jirde Ali slutter som redaktør i magasinet Fett, opplyser styreleder Maiken Sætran Lium til Journalisten. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag opplyser styreleder Maiken Sætran Lium at Sumaya Jirde Ali har sagt opp jobben som ansvarlig redaktør i magasinet Fett, ifølge fagbladet Journalisten. Ali har hatt stillingen siden mai 2021.

- Det blir store sko å fylle, siden Sumaya har gjort en god jobb her. Men Fett har hatt gode redaktører tidligere, så dette skal gå fint, sier Lium til Journalisten.

Samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali har ikke besvart Dagbladets henvendelser. Dagbladet var i kontakt med Lium da stillingen som ansvarlig redaktør i Fett ble lyst ut. Den gang uttalte følgende:

- Det stemmer at stillingen som ansvarlig redaktør i Fett er lyst ut. Som Sumaya Jirde Alis arbeidsgiver ønsker jeg ikke å kommentere noe utover dette.

Atle Antonsen ble et tema under torsdagens innspilling av Nytt på Nytt. Vis mer

Antonsen-saken

Nylig anmeldte Ali komiker Atle Antonsen for hatytringer og hensynsløs atferd etter en hendelse på utestedet Bar Boca på Grünerløkka i Oslo 23. oktober. Blant annet skal Antonsen sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her» til Ali.

Saken ble seinere henlagt på bevisets stilling av statsadvokaten, som mente at det ikke kan bevises utover enhver rimelig tvil at Antonsen begikk en straffbar handling.

POLITIANMELDT: Tirsdag 15. november ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker og TV-profil Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo. Vis mer

- Oppførte seg forferdelig dårlig

I november uttalte Antonsens advokat, Marianne Klausen, til NTB at hennes klient har vært klar på at det aldri har vært snakk om bevisste hatefulle ytringer i denne saken.

- Det endrer likevel ikke det faktum at han oppførte seg forferdelig dårlig denne kvelden. Atle forstår at saken har vært og fortsatt er en stor belastning for de involverte, uansett hvordan statsadvokaten har vurdert saken, sa Klausen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer