- Slutter som toppolitiker

Jan Simonsen slutter som toppolitiker hvis han ikke blir gjenvalgt som førstemann i Rogaland Frp i helga. Da vil rogalendingen jobbe i mediene - eller skrive bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 12.00 i morgen blir det klart om Frps justispolitiker får fortsette på Stortinget de neste fire årene. Den omdiskuterte rogalendingen har et stort ønske om å fortsette i politikken, men innser at han kan miste stortingsplassen til motkandidat Ola Ingvaldstad.

- Sjansen er fifty-fifty. Dette er jo ingen katastrofe, men jeg håper å få medlemmenes tillit da jeg har lyst til å jobbe i politikken. Hvis ikke, må jeg gjøre noe annet. Som å jobbe i media eller skrive bøker. I tillegg kommer jeg til å være aktivt med i den politiske debatten, sier Simonsen til Dagbladet.no.

Rykter

Få stortingspolitikere har vært gjenstand for så mange rykter som Jan Simonsen. Et seiglivet rykte om at han er homofil endte i retten. Simonsen vant. Hans hyppige omgang med pakistanere har ført til rykter og spekulasjoner, og for bare en knapp måned siden var Simonsen plutselig igjen i alles fokus. Da dukket en sju år gammel historien om en venns besøk med uladd pistol på Simonsens stortingskontor, opp i mediene.

- Det er klart det er tøft. Noen ganger kan du lure på hvorfor du gjør dette, men jeg ønsker likevel å jobbe i politikken, sier han.

Seinest i går fikk Simonsen negative uttalelser fra partikollegaer i Rogaland Frp. De mente han måtte holde seg unna tvilsomme venner i offentlige sammenhenger. Han burde også gjøre annet enn å stille opp i underholdningsprogram som for eksempel «Synnøves baluba» på TV2.

- Simonsen er en medieklovn, mener partikolleger.

- I løpet av fire år har jeg deltatt i ti til tjue debatter om kriminalpolitikken. Jeg har bare vært med i ett underholdningsprogram. Dette glemmes, sier Simonsen. Tydelig skuffet. Men han nekter å la seg knekke og håper på rogalendingens støtte i helga.

Dagbladet.no følger nominasjonsprosessene i Fremskrittspartiet gjennom hele helgen.

TRIVES: Jan Simonsen trives på Tinget. Tvinges han bort, slutter rogalendingen som Frp-politiker på topplan. Men melde seg ut av Fremskrittspartiet gjør han ikke.
<B>GLEDER SEG:</B> Jan Simonsen drar til filmfestivalen i Berlin rett etter helgens årsmøte.