Slutter ved CatoSenteret

Cato Zahl Pedersen bestemte seg i dag for å slutte ved sitt eget senter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen i dag har vært tung for Cato Zahl Pedersen. I dag sa han opp jobben som administrerende direktør ved CatoSenteret i Son i Akershus. Senteret er Pedersens livsverk, og beslutningen var ikke lett å ta.

- Jeg er skuffet over at jeg kommer i en situasjon hvor jeg må si opp min stilling. Det har vært en dissens mellom styret og meg som berører grunnstammen i mitt «eierskap» til senteret, sier Zahl Pedersen til Dagbladet.no.

Pedersen ønsker ikke å gå inn på hva som lå til grunn for uenighetene, men mener mye kunne vært løst om Helsedepartementet hadde gitt senteret bedre rammevilkår.

Bestemte seg i september

Etter styremøtet i stiftelsen 25. september bestemte Pedersen seg for å gå av som administrerende direktør.

- Jeg bestemte meg for at dette ikke var det jeg ville lede frem, og valgte å gå av i respekt for senteret. Men CatoSenteret er ikke avhengig av Cato, sier Pedersen, og fremhever hvor flinke medarbeiderne ved senteret er.

Men han lukker ikke døra helt for at han fortsatt skal være tilknyttet senteret.

- Alt er egentlig åpent, det eneste som er sikkert er at jeg ikke er administrerende direktør.

Muligheter i vanskelighetene

Pedersen legger ikke skjul på at avgjørelsen satt langt inne.

- Dette er det mest skuffende som har hendt meg i CatoSenterets historie, og vi har vært gjennom mange tøffe tak. Men det er ekstra tungt når problemene ligger i senteret og ikke utenfor.

I morgen starter han med blanke ark, men regner med å bruke mye av tiden sin framover på foredragsvirksomheten i forandringsvillighet.

- Når man mister livsverket går man gjennom noen prosesser som kan være nyttige å ta med seg. Det er alltid muligheter i vanskelighetene, sier Pedersen til Dagbladet.no.

SLUTTER: Cato Zahl Pedersen gir seg ved CatoSenteret i Son i Akershus.