Sluttet å spise da sykehuset tok fra ham hunden

Nå har helsepersonellet endret reglene for chihuahuaen Bubba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da James Wathen (73) ble innlagt på sykehus i Kentucky for en måned siden, måtte han skille lag fra sin høyt elskede chihuahua, Bubba.

Sykehusets regler tillot ikke pasientene å medbringe husdyr og den enøyde Bubba ble derfor sendt til dyrevelferdssenteret «The Knox-Whitley Animal Shelter», mens matfar skulle behandles.

Ble dårligere Til sykepleiernes store forbauselse ble Wathen stadig dårligere til tross for behandlingen han fikk, og etterhvert sluttet han å ta til seg mat.

På samme tid opplevde dyrepleierne ved The Knox-Whitley Animal Shelter det samme problemet, Bubba ville ikke spise.

- Det er helt utrolig, de sluttet å spise på samme tid, forteller Mary Ann Smyth som er leder for dyrevernsenteret til Today.com.

Trosset forbudet Så snart sykehuset oppdaget at Wathens forverrede tilstand skyldtes savnet etter hunden, bestemte ledelsen seg for å trosse dyreforbudet og bringe de to sammen igjen.

- Vi fant hunden og fikk den ut av dyrevernsenteret og tilbake til eieren, forteller sykepleieren Kimberly Probus, ifølge avisen.

Lørdag ble de to endelig gjenforent.

I videoen øverst i saken kan du se vennenes rørende møte.

- Da vi bragte hunden til sykehuset var den så trist og slapp, vi måtte pakke den inn i et håndkle og bære den fordi den var så svak, sier Smyth.

Lyste opp Med en gang de nærmet seg rommet til Wathen skal hunden ha kviknet til umiddelbart.

- Det var et forunderlig syn, øynene til hunden lyste opp og plutselig var Bubba en helt annen hund, forteller Smyth.

facebooksiden til dyrevelferdssenteret beskrives møtet dem to i mellom som tårevått.

«Wathen begynte å gråte da han så Bubba, og hunden begynte å kose kjærlig med eieren sin så snart den var i armene hans igjen».

«Videoen får deg til å forstå at dyr ikke bare er kjæledegger, men viktige og høyt elskede skapninger i eiernes liv», skriver de videre.

Helsetilstanden til både Bubba og Wathen skal være forbedret etter sammenkomsten og sakte men sikkert har de begge begynt å spise igjen, noe sykepleierne tror hunden skal ha mye av takken for.

- Planen er at Bubba skal komme og besøke Wathen regelmessig fremover, sier Probus.