Lønnsfesten i Oslo-skolen

Sluttet som direktør: - Sjokkerende

Under et møte mandag fortalte skoledirektør Hilde Gran at hun ikke lenger vil lede sin avdeling i Oslo-skolen. - De beste folkene rømmer det synkende skipet, sier opposisjonen. Etaten har ikke tall på hvor mange som har sluttet.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et møte med hele avdelingen i dag kunngjorde avdelingsdirektør Hilde Gran at hun umiddelbart stiller sin stilling i Utdanningsetaten til disposisjon.

Oppsigelsen kobles til diskusjonen om en pågående omorganiseringen av Utdanningsetaten. Det skal være misnøye mot Gerhardsens retning for Oslo-skolen i avdelingen Gran ledet.

Gran har i sju år ledet avdelingen for kompetanseutvikling i Oslo-skolen. Avdelingen har fått mye av æren for Oslo-skolens suksess de siste åra, men har vært lammet av uroligheter det siste året.

Gerhardsen har iverksatt en omorganisering av etaten, og peker på at det er 18 år siden forrige omorganisering. Misnøyen i internt i etaten kobles blant annet til denne omorganiseringen, som omtales som nødvendig av både byråd Thorkildsen og Gerhardsen.

- Våren før jeg startet erkjente den daværende ledelsen at vi hadde nådd så langt vi kunne med å jobbe på den måten vi hadde gjort fram til da, sa Gerhardsen under høringa 21. januar.

Masseoppsigelser

I fjor høst sluttet hele læringsmiljøteamet i avdelingen i protest.

Dagbladet har ikke lykkes med å få en kommentar fra Hilde Gran. Etter hva Dagbladet forstår skal hun fortsette i en annen stilling i etaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer