Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sluttet som lærer - doblet lønna

Kjell Arne Yttervik doblet lønna da han sluttet i skoleverket og begynte med data. Hans eksempel bekrefter skolens håpløse stilling i arbeidsmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idealisme alene kunne ikke holde 29-åringen bak kateteret ved Smestad skole i Oslo. Han sluttet etter seks år.

- Læreryrket ble en runddans av utslitthet, frustrasjoner og skuffelser. Det hendte at jeg gråt mine modige tårer, forteller Yttervik.

Tok ekstrajobber

- I tillegg var lønna så lav at jeg måtte ta ekstrajobber. I fjor vår orket jeg ikke mer.
Yttervik hadde alltid vært datainteressert. Nå tok han spranget:

- Jeg skrev til fem IT-bedrifter på eget initiativ, og fikk tilbud fra alle. Nå selger jeg datasystemer som skal automatisere forretningsrutiner.

Yttervik spår at IT-bransjen kommer til å tappe skolen for lærere:

- Lærere er flinke til å kommunisere. IT-bransjen mangler dette mellommenneskelige aspektet, men etterspør det stadig mer.

Utslitte 40-åringer

For lærerstanden ser Kjell Arne Yttervik ingen løsning:

- Myndighetene satser ikke på skoleverket. Lønna er lav. Klasserom og ganger er skitne, bygningsmassen ofte nedslitt og i oppløsning. Vanskeligstilte elever får ikke hjelp. Men i stedet for å gripe ondet ved rota - på skolen - «løser» myndighetene problemet ved å pøse politi ut i gatene, sier den engasjerte eks-læreren.

- Av dette blir en del lærere utbrent allerede som 40-åringer. I 25 år venter de bare på pensjonsalderen - med de konsekvenser det får for undervisningen.

DATA FOR ALLE PENGA:</B> - Jeg tjener dobbelt så mye og er kvitt alle frustrasjoner. Kjell Arne Yttervik er fornøyd med jobbyttet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media