Små barn med jukseblod ble brukt som skjold

Det vil byrådsleder Erling Lae aldri mer se i Oslos gater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En gruppe barn med t-skjorter og hender malt så de så blodige ut gikk først i demonstrasjontoget da det gikk fra Stortinget og til Israels ambassade i går.De var der blant annet for å bidra til å hindre at demonstrasjonen skulle bli voldelig, ifølge arrangøren.

Da demonstrantene kom fram til ambassaden ble barna stående først, og rope slagord, mens de andre ble holdt tilbake av arrangørens egne vakter.- Aldri igjenDet skulle raskt vise seg at barna dessverre ikke bidro til at demonstrasjonen forble fredelig. Det ble kastet en fyrverkeribombe mot politiet som eksploderte rett ved de små barna som ble livredde, og måtte flykte vekk.Byrådsleder i Oslo, Erling Lae (H), vil ikke se barn bli brukt i en demonstrasjon på denne måten igjen noen gang i Oslo.

- I dette tilfellet ble barna utilsiktet brukt som et skjold. Det var svært lite klokt, og jeg vil ikke at det skal gjenta seg. Jeg vil anmode arrangører av demonstrasjoner som dette til å ikke ta med barn i framtiden, og i hvert fall ikke først i et tog der en vet at det kan oppstå farlige situsjoner, sier Lae til Dagbladet.no.Den pensjonert politioverbetjent Oslo-profilen Finn Abrahamsen er enig med Lae om at barn ikke må brukes på denne måten i demonstrasjoner, men mener samtidig at de må få lov til å være med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer