Små grupper truer freden i Kosovo

Mens serbiske og kosovoalbanske ledere lover å ikke gripe til vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Serbiske og kosovoalbanske ledere lover å ikke gripe til vold i striden om Kosovos framtid. Men små, paramilitære grupper på begge sider nekter å utelukke væpnede aksjoner.

Mandag kunne avisen Express i Pristina fortelle at en serbisk gruppe har begynt å dele ut flygeblader i den nordlige delen av provinsen, med løfte om å gå til krig hvis Kosovo erklærer selvstendighet.

Slike trusler blir møtt med advarsler fra organisasjonen som kaller seg Den albanske nasjonale hær, og som hevder den allerede patruljerer området langs Kosovos nordgrense. Medlemmene har lovet å slå tilbake hvis serbisk gerilja forsøker å gjenerobre provinsen.

- Vi vil forsvare Kosovo til siste mann, var parolen da vestlige journalister fikk møte den selverklærte hæren i forrige måned.UlovligDet er uklart hvor alvorlig truslene bør tas, og det er lite trolig at noen av gruppene vil klare å mobilisere et stort antall krigere. Både serbiske og kosovoalbanske myndigheter har erklært at paramilitær virksomhet er ulovlig.

Likevel er det bekymring for hva små grupper med ekstremister kan finne på i en situasjon som i utgangspunktet er svært spent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer