- Små, men tydelige tegn på bedring for Susanne

Det er større grunn til optimisme enn noen gang før, tror 13-åringens far.

FORSIKTIG OPTIMISME:  Tilstanden er forsatt svært alvorlig for Susanne Aukra (13) etter ulykken torsdag, men det er nå små tegn på bedring, ifølge 13-åringens far. Foto: Privat
FORSIKTIG OPTIMISME: Tilstanden er forsatt svært alvorlig for Susanne Aukra (13) etter ulykken torsdag, men det er nå små tegn på bedring, ifølge 13-åringens far. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): 13 år gamle Susanne Auke som torsdag ble slept under en bil viser små, men tydelige tegn på bedring.

Det forteller Susannes far Steinar Auke på bloggen Susannemiraklet  etter å ha snakket med legene på brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssykehus i Bergen i morges.

- I dag kan han (legen. red. adm.) glede meg og oss alle med at lungefunksjonen viser små, men tydelige tegn på bedring. Væskeansamlingen i lungene er noe redusert, og blodprøvene viser også små tegn til bedring. Det er større grunn til positiv optimisme enn noen gang før, skriver han.

Ifølge Auke følges datteren forstatt fra minutt til minutt, men sykehuset har begynt å legge mer langsiktige planer for behandling.

- Går den som planlagt, vil behandling med hudoverføring starte mot slutten av uka, skriver faren, som legger til at dette skrives med alle mulige forbehold. 

Sykehuset opplyser i dag at tilstanden er alvorlig, men stabil.

Det var torsdag at 13-åringen ble påkjørt av en lastebil før hun ble slept under en annen bil i fire kilometer. Hun var ved bevissthet umiddelbart etter ulykken, men tilstanden har hele tiden vært livstruende og kritisk. Susanne ligger nå på brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Senest i går opplyste sykehuset at tilstanden var kritisk og ustabil.

Familien er aktive i Den Kristelige Menighet i Drammen. Forstander i menigheten Harald Kronstad fortalte i går at Susanne gikk gjennom en ny operasjon mandag, og at operasjonen kirurgisk sett var vellykket. Rundt 30 prosent av jentas hudoverflate har fått til dels store skader av ulykken.