Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Små og store feiret Julius

Rundt 100 små og store besøkende hadde søndag møtt fram i Dyreparken i Kristiansand for å feire kjendissjimpansen Julius\' 25-årsdag. Det vanket både kake og gaver, skriver Fædrelandsvennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resten av familien, Bini og Julius junior, fikk også være med på feiringen. - De får noen t-skjorter, nisseluer, ei brusflaske med nøtter i og frukt og bananer, forteller dyrepasser Åse Sundbø til avisen.

- Som dere alle vet er Julius på slankekur. Derfor får han vanligvis ikke bananer, men i dag har vi gjort et unntak, fortalte Sundbø, som kunne fortelle at Julius er like gal etter presanger som oss mennesker.

- Julius er en av de tre ting som har betydd mest for Dyreparken. Han er i samme kategori som Kardemomme by og Kaptein Sabeltann, mener administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Reidar Fuglestad.

Julius har fått både sin egen sang, egen bok og en fjernsynsserie, skriver Fædrelandsvennen. I fangenskap kan sjimpanser bli over 50 år, så hvis helsa holder blir Julius værende lenge i parken, påpeker avisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media