- Små sjanser til å overleve

Eksklusjonstruede Dag Danielsen valgte å se kveldens Redaksjon 21 over en øl med politiske kampfeller. - Det å opptre på Redaksjon 21 har jo blitt eksklusjonsgrunn i Frp, sier han til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesformannen i Oslo Frp prøver å ligge lavt. I anklageskriftet fra sentralstyret trekkes blant annet opptredenen hans organisatoriske nestformann Sissel Dagslet hadde hos Knut Olsen forrige torsdag som en av grunnene til at hun bør ekskluderes fra partiet.

- Jeg opplever dette som et hardt kjør mot oss. Sjansene for at vi overlever er ikke så store, sier Danielsen.

Sammen med Dagslet overvar han kveldens debatt mellom sin bror og advokat Per Danielsen og partileder Carl I. Hagen fra Trubadur restaurant i Brugata. Trubadur er en av de få brune stedene på østkantene som fortsatt har sitt orginalklientell av Frp-kjernevelgere i behold.

Gir seg ikke

Danielsen avviser at kveldens vedtak i oslostyret om å innkalle til nytt årsmøte er et forsøk på å slå tilbake mot Hagen.

- Styret i Oslo opplever situasjonen som uholdbar, og at vi trenger en avklaring. Vi håper at valget av en ny ledelse kan få slutt på skittkastingen. Blir vi eksludert kan det nye styret overta driften av Oslo-partiet.

17 fylkesledere og et flertall i stortingsgruppa støtter nå Hagen og partiledelsen. Er det ikke på tide å gi seg?

- Dette oppropet går jo mer på tillit til partileldesen. Det går jo ikke direkte inn i det som skjer i Oslo Frp nå.

Du har brakt inn en av landets ledende advokater i denne saken, din bror Per Danielsen. Kommer dette til å ende i et juridisk slagsmål?

- Jeg håper at saken løser seg internt, at disse grunnløse anklagene legges døde. Hvis ikke får vi se hva som skjer. Vi har brakt inn juridisk hjelp for å svare på anklagene. Dette dreier seg jo ikke bare om politikk, men om organisasjonsregler.

Kan vippe Oslo

Blir de 14 som er foreslått eksludert (to andre har allerede meldt seg ut), vil fem av Oslo Frps bystyrerepresentanter ikke lenger tilhøre gruppa. Dermed vil de havne på vippen i Oslo, der Frp nettopp har inngått en avtale med det nye byrådet fra Høyre, Venstre og KrF.

- Hvis jeg blir ekskludert, og det er jo ikke lenger en så hypotetisk situasjon, vil jeg ikke lenger føle meg så bundet av denne avtalen. Da vil jeg gjøre som jeg vil, sier Dagslet til Dagbladet.no.

PÅ PUB: Dag Danielsen og Sissel Dagslet slo seg til blant kjernevelgere på Trubadur Restaurant på Oslo øst for å se Hagen på Redaksjon 21.