Småbarn gikk gjennom isen

Nabo måtte gi munn mot munn i dramatisk redningsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Snarrådige naboer klarte å få begge barna opp av vannet etter at den lille gutten og jenta på henholdsvis seks og fem år gikk gjennom isen i Bråsteinsvannet i Rogaland ved 14-tida i dag.

- Mens vi hadde vitnet på tråden, klarte de å få de to barna opp av vannet. Det ene barnet fikk munn mot munn-behandling av naboen. Begge barna er kjørt til sykehus, men som jeg oppfatter det, går det bra, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Begge de to barna ble reddet opp av det iskalde vannet før ambulanse, politi og brannvesen kom til stedet. Det skal ha vært observante naboer som reddet ungene.

- De to barna var cirka tre meter fra land da de gikk gjennom isen. For et lite barn er det brådypt på stedet. Kjappe naboer oppdaget hva som skjedde og sprang ned og fikk ungene opp av vannet. De reddet liv, sier brigadesjef Sven Kåre Hagevik ved brannvesenet i Sør-Rogaland til Aftenbladet.no.

Begge de to barna havnet under isen og den ene var nesten bevisstløs da brannvesenet kom fram.

- Det ble startet gjenoppliving, men begge ungene skrek og var bevisste da vi kom fram, sier Hagevik.

Politiet opplyser at begge barna bor like ved vannet. Han advarer folk mot å gå på isen i Rogaland.

- Det er mildvær, og isen har ikke vært et tema så langt. Ikke forsøk å gå på vannet, sier han til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer