Småbarn i bil tatt av ras

En mor (27) og hennes to barn på to og fem år slapp til alt hell fra det uten alvorlige skader, da bilen de kjørte havnet i et dramatisk ras på Stord. Raset rev bort 30 meter av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tør ikke si om bilen ble sveipet av veien av raset, eller om den har kjørt inn i rasstedet. Ulykken skjedde i halv ni tida i går kveld ved Langenun på E39 mellom Leirvik og Sandvikvåg.

Komplisert brudd

Folk kom raskt til stedet og fikk berget mora og de to barna ut av bilen og brakt dem videre til sykehus på Stord.

-  Mora er brakt videre til Haukeland sykehus fordi hun har et komplisert brudd. Barna er i så god behold at de allerede er hjemme med familien, sa politiførstebetjent Svein Roald Vikse ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet seint i går kveld. Hovedredningssentralen på Sola ble bedt om å sende et SeaKing redningshelikopter til området, dette for å fungere som luftambulanse. Men helikopteret vendte siden tilbake, ettersom de skadde ble sendt til sykehus i ambulanse. Bilen ble liggende opp-ned etter utforkjøringen.

-  Ikke trygt

-  Mesta (Vegvesenet red. anm.) har folk i begge ender, fordi det raser litt fremdeles i området. Det er ikke trygt å gå inn i området, sa Vikse til Dagbladet 23.30 i går kveld.

E39 er ytre kystvei fra Kristiansand til Bergen. Veien er rast ut i minst 30 meters lengde og politiet skiltet omkjøring via riksvei 545 i går kveld.

Det er uvisst hvor lang tid det vil ta å reparere skadene etter raset.