Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Småbarn på bagasjehylle ryster kineserne

Funnet av 28 nesten nyfødte jenter som var pakket i kofferter og lagt på bagasjehyllen i en ekspressbuss, har rystet kineserne. Alle unntatt en av jentene var i live, melder BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden har igjen satt søkelys på den strenge kinesiske familiepolitikken, der hvert par helst bare skal få ett barn. Kina har langt over en milliard innbyggere, og myndighetene bruker harde virkemidler for å dempe befolkningsveksten, skrev BBC mandag.

Ifølge BBC var det yngste av spedbarna bare noen dager gammelt, og det eldste ikke mer enn tre måneder. De er nå brakt til en institusjon der de får både kyndig og kjærlig stell, forsikrer kinesiske talsmenn.

Alvorlig problem

Barnehandel er et alvorlig problem i dagens Kina, og kinesiske medier melder regelmessig om slik lyssky virksomhet. Men barna som selges til andre har i det minste en viss sjanse til å overleve, og kanskje til og med få det bra.

Andre ulykkelige eller skruppelløse foreldre kaster bokstavelig talt barna sine. Fattigfolk som leter etter ting av verdi på Beijings søppelplasser, hører av og til babyklynk og finner levende småbarn, kunne BBC melde for et par år siden.

Ettersom gutter er mer ettertraktet enn jenter - både fordi de gir mer status, og fordi menn har bedre sjanser enn kvinner til å hjelpe sine foreldre når de selv blir voksne - er guttene mest ettertraktet. Den foreldreskapte spedbarnsdøden rammer derfor oftest jentene.

Flere timer

Småjentene som ble funnet i helgen, hadde trolig vært på bussen i fire eller fem timer før de ble oppdaget. Noen av dem hadde fått en koffert for seg selv, mens andre kofferter inneholdt to eller tre barn.

Funnet utløste en større etterforskning, og allerede før helgen ble over 20 mistenkte pågrepet.

- De fleste av de arresterte var middelaldrende kvinner fra Biyang-området lengst sørvest i Kina, sa en polititalsmann til ny hetsbyrået AFP.

Han tilføyde at ingen så langt hadde meldt seg som pårørende til barna. Politiet tror derfor foreldrene rett og slett kan ha gitt bort nyfødte barn, fordi de allerede hadde de to barna loven setter som øvre grense, sa talsmannen.

(NTB)

HELDIG: Sykepleierske i Nanning tar seg av en av en av babyjentene som ble reddet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media