Småbarn skutt på åpen gate

Jamil (12) og broren Ahmed (6), Sajedah (6) og en 50 år gammel lærer ble drept da israelske styrker åpnet ild mot en markedsplass i Jenin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 ble skadd. Seks av dem alvorlig.

Folk hadde lagt veien til markedsplassen fordi de hadde trodd på et rykte om at det tre dager gamle portforbudet var blitt opphevd.

Ifølge øyenvitner var markedsplassen allerede full av folk som ville kjøpe mat da det smalt.

- Feil

Den israelske hæren sa i går at det var en feil at soldatene åpnet ild mot palestinerne som brøt portforbudet.

Skuddene på markedsplassen falt etter at væpnede palestinere torsdag trengte inn på en jødisk bosetting på Vestbredden og drepte seks jødiske bosettere, blant dem en kvinne og hennes tre sønner Neria, Zvi og Avishai.

Rasende bosettere svarte med å gå inn i den palestinske landsbyen Hawara og skyte vilt rundt seg i gatene og sette fyr på biler og et hus. En palestiner ble drept.

I Jenin ble også en 14 år gammel gutt drept og sju andre skadd da israelske soldater sprengte et tomt hus i går morges. Den kraftige eksplosjonen førte til at et bebodd nabohus raste sammen. Ifølge den israelske hæren ble huset sprengt fordi det var en bombefabrikk der.

Rev politistasjon

En ti år gammel gutt ble drept da israelske soldater skjøt mot ei gruppe barn samtidig som soldatene rev ned en palestinsk politistasjon i Gaza.

En palestiner som kastet en håndgranat mot israelske soldater nær Gaza, ble drept sammen med to palestinske arbeidere da israelske soldater tok opp jakten på ham.

I et møte statsminister Ariel Sharon hadde i går med sitt sikkerhetskabinett, ble det vedtatt å ta militær kontroll over alle de selvstyrte palestinske byene på Vestbredden.

I løpet av gårsdagen var seks av de åtte selvstyrte byene på Vestbredden helt eller delvis gjenokkupert av den israelske hæren.

Det israelske sikkerhetskabinettet sier at israelske tropper vil bli stående i byene så lenge det er nødvendig for å få slutt på den palestinske terroren.

Israels forsvarsminister Benjamin Ben Eliezer innrømmet i et intervju med avisa Haaretz at selvmordsaksjonistene til dels er motivert ut fra elendighet og frustrasjon.

- I denne krisesituasjonen kommer noen fra disse dødsorganisasjonene og forleder dem, sa han.

FLYKTER: En palestinsk mann og et barn flykter fra det israelske kuleregnet etter at israelske stridsvogner ruller inn i byen Jenin. Skuddene falt etter at palestinere torsdag drepte seks jødiske bosettere, blant dem en kvinne og hennes tre sønner.