Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Småbarn som snorker blir oftere hyperaktive

Får oftere ADHD enn andre barn.

VILTER LEK: Amerikanske forksre har funnet ut at barn som snorker oftere fåt ADHD. Foto: REUTERS/Mariana Bazo/NTB Scanpix
VILTER LEK: Amerikanske forksre har funnet ut at barn som snorker oftere fåt ADHD. Foto: REUTERS/Mariana Bazo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn i to-treårsalderen som snorker høylytt minst et par ganger i uka, utvikler oftere konsentrasjonssvikt og hyperaktivitet enn andre barn, konkluderer forskere ved Cincinnati Children's Hospital Medical Center i USA.

Mens 10-12 prosent av alle barn risikerer å utvikle ADHD, er andelen blant barna som snorker regelmessig over 35 prosent, slår de fast i siste utgave av Pediatrics.

Forskerne har fulgt 249 barn fra fødselen av og til de fylte tre år, og basert på rapporter fra foreldrene snorker 9 prosent av disse vedvarende.

23 prosent av barna snorket regelmessig i en periode, mens 68 prosent havner i kategorien ikke-snorkende.

Blant barna som snorket kraftig minst to ganger i uka, viser nærmere undersøkelser at 35 prosent har økt risiko for å utvikle konsentrasjonssvikt og hyperaktivitet.

Forskerne tør ikke å si noe om årsakssammenhengen, og de kan derfor heller ikke si om snorkeoperasjon eller andre former for behandling vil redusere risikoen.

Rådet til småbarnsforeldre er å uansett snakke med fastlegen dersom barnet snorker vedvarende. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media