Småbarn utsatt for blotting

Flere barn er blitt utsatt for blottere i Kristiansundområdet i dagene før Kim Eirik Salmela Farstads (6) forsvinning. Nå ber politiet foreldre advare barna mot å bli med fremmede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ønsker ikke å skape unødvendig frykt. Men finner grunn til å be foreldre snakke med barna sine om hvordan de skal forholde seg når fremmede tar kontakt, sier avdelingssjef Kristian Gundersen ved politistasjonen i Kristiansund til Tidens Krav.

Avisa lister tre ferske hendelser som gjør at politiet mener det er grunn til å be foreldre være på vakt:

  • 23. mai: En mann blottet seg for ei lita jente (8) som var på vei hjem fra skolen. Dette skjedde ved Vanndamman på Kirkelandet. Jenta har fortalt at mannen var gammel, hadde mørkt (og grått) hår og brukte briller.
  • 28. mai: En mann blottet seg for to gutter der Teistholmveien går i fotgjengerundergang under Gomabakken på Gomalandet. En gutt (8) som gikk sammen med kameraten sin, har fortalt at mannen hadde mørkt, krøllet hår.
  • 30. mai: To jenter ble kontaktet av en mann ved Kongeveien ved Storbakken på Frei. Mannen fikk jentene med seg 50-60 meter inn i en skog. Der tok han fram et slags lerret, og lot som han ville male jentene.

Ber om tips

- Faren til den ene jenta (11) kontaktet politiet. Han fortalte at datteren var sammen med en venninne da de ble stoppet av en fremmed mann. Mannen fortalte at han ville male 'årets bilde', og ville ha jentene som motiv. Alt skulle være hemmelig, og jentene måtte bli med inn i skogen. De ble med, men fant ut at de skulle gå. Da ga mannen streng beskjed om at de ikke måtte si noe til noen, sier Gundersen til lokalavisa.

Jentene har beskrevet denne mannen som 20-25 år gammel. Han hadde kort, mørkt hår, og snakket nordmørsdialekt.

- Vi kan ikke si noe om det er en, to eller tre forskjellige menn som har vært involvert i disse episodene, sier Gundersen til Tidens Krav.

Politiet ber foreldre og alle voksne om å følge med, og komme med tips dersom de har mistanke til konkrete personer.