Småbarna nektes å gå i 17. mai-tog på Rakkestad

Klarer ikke holde takt med korpset.

NEKTES Å GÅ  I TOGET: Oppgitte foreldrekontakter ved Musikktrollet barnehage i Rakkestad. Marianne Østereng og Gry Laengen er skuffet. FOTO: John Byman, Rakkestad Avis
NEKTES Å GÅ I TOGET: Oppgitte foreldrekontakter ved Musikktrollet barnehage i Rakkestad. Marianne Østereng og Gry Laengen er skuffet. FOTO: John Byman, Rakkestad Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Barnehagebarna i Rakkestad får ikke lov å være med i skoletoget fordi Søndagsskolens Musikkorps må stoppe og dermed kommer ut av takt, skriver Rakkestad avis.

Foreldrekontakt ved Musikktrollet barnehage, Marianne Østereng, sier selv til Dagbladet at de ble veldig skuffa.

Skuffet
- Jeg synes det er veldig viktig å ivareta disse tradisjonene, og spesielt viktig for de yngre generasjonene. Alt skal gå så effektivt som mulig i dagens samfunn, og litt av sjarmen er jo at små barn går i tog, sier hun til Dagbladet.

Hun påpeker at barnehagen ikke ønsker å henge ut korpset.

- Vi fikk begrunnelsen at det ble litt kødannelser og oppstykka for musikkorpset. Men vi føler at det var litt tynn begrunnelse, sier hun videre til Dagbladet.

Barnehagebarna har ifølge Østereng gått i 17. mai-toget de fem siste årene. Tidligere gikk barna i tog enten 15. eller 16. mai, men denne ordningen endret seg fordi man ønsket å unngå at korpsmedlemmene skulle ta seg fri på en vanlig hverdag.

Må gå i borgertoget
Til Rakkestad avis forteller Østereng at det kom to brev. I det første sto det at komitéen henstiller til at barna går i borgertoget, og i det neste brevet sto det at barna skal gå i borgertoget.

- Vi har vel aldri hindret noe korps, sier en av de mest forargede foreldrene, én av mange foreldrereaksjoner Rakkestad Avis har fått de siste dagene.

Ifølge 17.mai-komiteens leder, Unni Ødegård har hun nå tatt ny kontakt med medlemmene av komitéen og innkalt til nytt møte mandag.

Leder i Søndagsskolens Musikkorps, Jan Helge Solbrække mener at det hele skyldes en misforståelse.

- Vi har aldri bedt om at barnehageungene skal ut av barnetoget, men bedt komitéen om å finne en løsning slik at de kan gli inn bak barneskolene - og foran oss - uten at det blir for mye venting og for stor glippe mellom skolene og barnehagene, sier Solbrække til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer