Småbarna nektes å gå i 17. mai-tog på Rakkestad

Klarer ikke holde takt med korpset.

NEKTES Å GÅ  I TOGET: Oppgitte foreldrekontakter ved Musikktrollet barnehage i Rakkestad. Marianne Østereng og Gry Laengen er skuffet. FOTO: John Byman, Rakkestad Avis
NEKTES Å GÅ I TOGET: Oppgitte foreldrekontakter ved Musikktrollet barnehage i Rakkestad. Marianne Østereng og Gry Laengen er skuffet. FOTO: John Byman, Rakkestad Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Barnehagebarna i Rakkestad får ikke lov å være med i skoletoget fordi Søndagsskolens Musikkorps må stoppe og dermed kommer ut av takt, skriver Rakkestad avis.

Foreldrekontakt ved Musikktrollet barnehage, Marianne Østereng, sier selv til Dagbladet at de ble veldig skuffa.

Skuffet- Jeg synes det er veldig viktig å ivareta disse tradisjonene, og spesielt viktig for de yngre generasjonene. Alt skal gå så effektivt som mulig i dagens samfunn, og litt av sjarmen er jo at små barn går i tog, sier hun til Dagbladet.

Hun påpeker at barnehagen ikke ønsker å henge ut korpset.

- Vi fikk begrunnelsen at det ble litt kødannelser og oppstykka for musikkorpset. Men vi føler at det var litt tynn begrunnelse, sier hun videre til Dagbladet.

Barnehagebarna har ifølge Østereng gått i 17. mai-toget de fem siste årene. Tidligere gikk barna i tog enten 15. eller 16. mai, men denne ordningen endret seg fordi man ønsket å unngå at korpsmedlemmene skulle ta seg fri på en vanlig hverdag.

Må gå i borgertogetTil Rakkestad avis forteller Østereng at det kom to brev. I det første sto det at komitéen henstiller til at barna går i borgertoget, og i det neste brevet sto det at barna skal gå i borgertoget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer