Småbarnsfamilie drept av pariserhjul

Var på sommerferie i Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst fem personer er døde etter en rystende ulykke på tivoliet «World Carnival» i byen Busan sør i Sør-Korea i kveld.

En katastrofal teknisk feil ved et gigantisk pariserhjul skal ha ført til at en av de totalt 42 vognene falt ned på andre deler av konstruksjonen. Flere passasjerer ble kastet ut av vogna og i bakken - rundt 20 meter ned.

- Vognen stoppet plutselig opp og ble snudd opp ned mens folk falt ut gjennom vinduene bak, sier 70 år gamle Jeon Un-sung til nyhetsbyrpet Yonhap ifølge AP.

Fire personer omkom momentant, mens et femte offer ble erklært død på et lokalt sykehus.

Minst fire av de døde var i samme familie, blant dem en sju år gammel gutt og en 68 år gammel kvinne. Familien var på sommerferie da dødsulykken rammet dem.

Ifølge AP klamret flere overlevende seg fast til en av ulykkesvognene og kom uskadd fra dramaet.

«World Carnival» er en omreisende fornøyelsespark som har rundt 30 forskjellige karuseller, berg- og dalbaner og andre underholdningsaktiviteter. I Busan åpnet den i juli, og var ment å bli stående i 40 dager.

Tivoliet ville i kveld ikke uttale seg til media.

OVERLEVDE: Redningsmannskaper klarte å berge noen av familiemedlemmene, men minst fem døde i den spesielle ulykken. Foto: CHOI JAE-HO / AP
OVERLEVDE: Redningsmannskaper klarte å berge noen av familiemedlemmene, men minst fem døde i den spesielle ulykken. Foto: CHOI JAE-HO / AP Vis mer
<B>LØSNET OG KRASJET:</B> Tivoliet ville i kveld ikke uttale seg, og det er uklart hvordan dødsulykken kan ha skjedd.