Småbarnsfamilie måtte rømme fra flammene

Brann i en tomannsbolig i Fredrikstad.

EVAKUERT: Totalt sju personer ble evakuert etter at det oppsto brann i en tomannsbolig i Fredrikstad. Foto: Politiet
EVAKUERT: Totalt sju personer ble evakuert etter at det oppsto brann i en tomannsbolig i Fredrikstad. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sju personer er evakuert etter en brann i en tomannsbolig i Fredrikstad natt til fredag.

- Det har vært åpne flammer og stor varme i en bolig der det bor et foreldrepar og et lite barn. De oppdaga brannen selv og fikk kommet seg ut av huset før de varsla brannvesenet, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

Vurderte å evakuere naboer Det er foreløpig uklart hvordan brannen oppsto. Brannvesenet jobber nå på stedet med å stoppe varmeutviklinga. 

- Boligen der brannen startet er bygd inntil en annen bolig. De to skilles kun av en brannmur. Det er evakuert fire personer fra den andre boligen, forteller Marstad til Dagbladet. 

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til andre hus i området.

- Boligene står tett på hverandre i dette nabolaget, så det ble vurdert å evakuere. Brannvesenet fikk imidlertid raskt kontroll over de åpne flammene, noe som førte til at vi ikke valgte å evakuere naboene, sier Marstad.

Fraktet til legevakt Alle de sju beboerne i tomannsboligen er fraktet til legevakt for rutinemessig kontroll. Huset skal ha fått store skader i brannen.

- Rapportene fra stedet tyder på at den ene halvdelen av tomannsboligen er totalskadd, sier Marstad.