- Småbarnsforeldre trenger ikke lenger være redde

Per Ivar Oskal mener at VG-ulven er hans godlynte familiehund Bittos (4).

IKKE EN ULV: Hundeeier Per Ivar Oskal, opprinnelig fra Kautokeino, føler seg trygg på at Oslo-ulven ikke er en ulv, men hunden hans Bittos (4). Foto: Privat
IKKE EN ULV: Hundeeier Per Ivar Oskal, opprinnelig fra Kautokeino, føler seg trygg på at Oslo-ulven ikke er en ulv, men hunden hans Bittos (4). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Hundeeier Per Ivar Oskal fikk beskjed av en kamerat om at han burde ta seg en titt på dagens VG. I følge avisas forside ble det observert ulv i folketette Groruddalen i Oslo i går. Oskals kamerat mente bildet av denne «ulven» minnet mistenkelig om hunden hans Bittos (4).- Småbarnsforeldre trenger ikke lenger være redde. Den påståtte ulven er ganske sikkert hunden min, sier Per Ivar Oskal til Dagbladet.

Han syntes det var «hysterisk festlig» til å begynne med, inntil han forsto hvilke reaksjoner saken skapte.

- På luftetur- Bittos var på luftetur for seg sjøl i det området den påståtte ulven ble sett. Hun hadde stukket av. Jeg kjenner godt den veien den hadde gått på, og jeg så klart likheten mellom hunden på bildet i avisa og hunden min, sier Oskal.

Han sier Bittos er blanding av fem, seks forskjellige hunderaser, deriblant Husky og Jämtlandshund. Navnet betyr «hunbikkje med hvite sokker på frambeina».

- Det er en veldig snill familiehund som har vokst opp med små barn. Bikkja er svært godlynt og har aldri vært innblandet i noe bråk, forsikrer Per Ivar Oskal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer