<b>VILLE DU KJØRT SAKTERE? </b>Modellert etter sønnen, har Linn Bark (t.h.) laget et skilt. for å få folk til å tenke seg om en ekstra gang. Foto: Privat
VILLE DU KJØRT SAKTERE? Modellert etter sønnen, har Linn Bark (t.h.) laget et skilt. for å få folk til å tenke seg om en ekstra gang. Foto: PrivatVis mer

Småbarnsmammaen Linn ble lei av at folk kjørte som svin i gata

- Man vil jo beskytte det fineste man har.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tett bebygde områder er fartsgrensa 30 km/t, også i Sverige.

Likevel skal man kjøre etter siktforholdene. Og noen kjører altfor fort.

Småbarnsmoren Linn Bark fikk nok av råkjøring i nabolaget. Hun fryktet for guttene sine, og andre barn i gata, og ville gjøre noe med problemet.

- Det er så høy hastighet i gata vår. Selv om det er et boligområde virker det ikke som folk respekterer det, sier hun til Dagbladet.

Hun har alltid likt å jobbe kreativt og fant fram en kryssfinérplate, og tegnet opp fasongen etter den eldste sønnen. Så saget mannen hennes ut figuren, og så ble den kledt den opp med knebukser og en refleksvest.

- Det har vært et lite familieprosjekt.

Det var sønnen som foreslo at de kunne bruke bilde av hans ansikt på «dukkene».

Resultatet er noe som ved første blikk ser ut som små barn med refleksvest som titter fram på siden av veibanen. Bark mener skiltene har virket.

KRYSSFINÉRPLATE: «Kjør sakte, jeg er verdifull», står det på skiltet. Foto: Privat
KRYSSFINÉRPLATE: «Kjør sakte, jeg er verdifull», står det på skiltet. Foto: Privat Vis mer

- Ja absolutt, folk har sakket ned. Og så får man kanskje bytte plass på dem iblant for å holde folk våkne, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at det har vært en stor ulykke i området tidligere, og at det er barnehager og skoler i nærheten, og dermed mange barn i området.

- Man vil jo beskytte det fineste man har.