Småbarnsmor slanket seg til døde

Levde på suppe og vann i 13 uker.

OMKOM: Helen Anderson døde etter å ha slanket seg 40 kilo på 13 uker. Foto: Faksimile Shields Gazette.
OMKOM: Helen Anderson døde etter å ha slanket seg 40 kilo på 13 uker. Foto: Faksimile Shields Gazette.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi bønnfalt henne om å spise mer, sa faren til Helen Anderson (26) til Shields Gazette.

Småbarnsmoren startet på en ekstrem slankekur etter å ha lagt på seg av medisinering. På 13 uker spiste ikke 26-åringen noe annet enn vann og suppe. Da hun startet dietten veide hun 95 kilo, da hun ble funnet bare 57.

Helen Anderson ble funnet død i sitt hjem i South Shields, Storbritannia, 6. april, bare en uke senere skulle hun ha forlovet seg med en svensk mann.

Obduksjonen av 26-åringen som hadde en datter på fem, viste dødelige doser av betahydroxibutyrat, en syre kroppen utskiller hvis man ikke får tilstrekkelig energi.

- Det er vanlig hos folk med diabetes, men det kan også inntreffe dersom man ikke får i seg nok sukker og glukose, sier rettsmedisiner Stuart Hamilton til Shields Gazette.

Rettsmedisineren beskriver dødsårsaken til Anderson som et kjemisk fenomen, som kan oppstå ved utilstrekkelig tilførsel av kalorier. Hamilton fortalte også at 26-åringen selv ikke ville vært klar over giftene kroppen produserte, og har mest sannsynlig mistet bevisstheten før hennes død.

- Sist gang jeg snakket med henne fortalte jeg at jeg ikke ville gå i begravelsen hennes, men hun insisterte på at alt var bra, forteller 26-åringens far Michael Anderson.