Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Småbarnsmor tiltalt for gjengvoldekt

Sammen med ektemannen og en bekjent skal kvinnen i 20-åra ha voldtatt ei 15 år gammel jente i Bergensområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 15 år gamle jenta ble med et ektepar og en mann i 20-30 åra på ei hytte utenfor Bergen i mars i fjor. Jenta ble skjenket veldig full, og det var da overgrepet skal ha skjedd, mener politiet. Det er Riksadvokaten som nå har tatt ut den alvorlige tilalen mot de tre, melder Bergens Tidende.

En kvinne i 25-årsalderen, hennes ektemann og en bekjent er tiltalt for å ha voldtatt 15-åringen i fellesskap. Offeret skal ikke være i slekt med de tiltalte, men skal kjenne minst en av dem, skriver avisa.

Fikk kjønnssykdom

I forbindelse med det tiltalen beskriver som en voldtekt ble jenta påvært en kjønnssykdom, en ytterligere belastning for 15-åringen. Det har også virket skjerpende i tiltalen.

- Hun har fått profesjonell oppfølging, men det er klart at saken er en enorm belastning. Ikke minst å nå måtte møte i retten og å lese om saken i mediene, sier jentens bistandsadvokat, Hege Falch, til Bergens Tidende.

Jenta vil også kreve en betydelig erstatning av de tre tiltalte. Men de hevder at jenta var frivillig med på sexhandlingene, og at hun ikke var så full at hun ikke kunne gjøre rede for seg. Ifølge politiet skal deler av overgrepene ha blitt filmet eller fotografert, men det er ikke funnet slikt materiale hos de tiltalte.

- Min klient sier at hun trodde jenta var over 16 år. Hun nekter derfor straffskyld, sier advokat Arild Dyngeland, som forsvarer den tiltalte småbarnsmora. Det er sjelden at en kvinne blir tiltalt i voldtektssaker. Alle de tre tiltalte er nå løslatt fra varetekt, ekteparet rømte til utlandet før de ble pågrepet i Amsterdam.

Saken mot de tre kommer opp for Midhordland tingrett i august. Statsadvokat Randi Gabrielsen, som skal være aktor, ønsker ikke å kommentere saken før den kommer for retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media