Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Småbarnsmora Maïlys (31) ble Stockholmterrorens første offer

Skulle møte venner i krysset. Så kom lastebilen dundrende inn i folkemengden. 

DREPT: Den 31 år gamle småbarnsmora Maïlys (31) ble drept i terrorangrepet i Stockholm fredag ettermiddag. Foto: Facebook/Privat  
DREPT: Den 31 år gamle småbarnsmora Maïlys (31) ble drept i terrorangrepet i Stockholm fredag ettermiddag. Foto: Facebook/Privat   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka tre fredag ettermiddag kjørte enn mann, identifisert som Rakhmat Akilov (39), rett inn i en folkemengde i Drottninggatan i Stockholm, i en kapret lastebil.

Samtidig befant den belgiske småbarnsmora Maïlys Dereymaeker (31) seg i krysset mellom Drottninggatan og Olof Palmes gate.

Hun hadde akkurat kommet til den svenske hovedstaden, og skulle møte gode venner.

I stedet endte hun som Akilovs første offer, skriver den svenske avisa Expressen.

Skulle møte venner

Avisa har vært i kontakt med Dirk Pieter, som er borgermester i Maïlys hjemby. Han er personlig venn av familien til Maïlys, og sier til avisa at han nylig har snakket med hennes far.

Han forteller at 31-åringen var i Stockholm for å møte venner hun hadde blitt kjent med gjennom sin jobb som psykolog.

- Da angrepet skjedde befant hun seg på stedet. De hun hadde avtale om å møte der hadde ennå ikke ankommet, sier borgermester Pieter til Expressen.

Musikklidenskap

I alt ble fire mennesker drept og 15 skadd i angrepet. Blant de drepte var en 11 år gammel jente.

31 år gamle Maïlys etterlater seg en familie i stor sorg, blant dem en sønn på 1,5 år.

- Det er vanskelig for meg å snakke om hennes død. Jeg fikk høre om det via en venn. Hun spilte fløyte og lærte bort musikk til barn, sier en venn av henne til avisa Sudpresse.

I sin jobb som psykolog jobbet hun hovedsakelig med asylsøkere, ifølge Expressens opplysnionger.

Maïlys kom fra Lembeek i Halle i Belgia, en småby med i overkant av 7000 innbyggere, sør for Brussel.

Tilstått

Mannen som svenske medier identifiserer som Rakhmat Akilov, skal i avhør ha tilstått å ha utført angrepet som kostet fire menneskeliv. Opplysningen kommer fra anonyme politikilder og er så langt ikke offisielt bekreftet.

Natt til mandag gikk politiet til aksjon mot en bedrift i Sollentuna hvor Akilov skal ha vært inne til jobbintervju i 2016.

- Jeg synes det er bra at politiet ikke lar noe være ugjort, men sjekker opp alt. Og han har jo en slags kobling til selskapet ettersom han var inne på intervju, sier bedriftslederen til Aftonbladet.

PANIKK: Dagbladet møtte en preget Niclas Carling, to døgn etter den verste dagen i hans liv. 32-åringen forteller om de traumatiske sekundene, minuttene og timene. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Foto: Christian Roth Christensen / Klipp: Anna Näumann Vis mer