Småbåt på Mjøsa søkk borte

Leting fortsetter i natt. - Alle muligheter åpne, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Redningsskøyta «Erna Olsen» fra Gjøvik og en rekke frivillige mannskaper fra Røde Kors skal lete på Mjøsa utover natten etter en småbåt og eieren.

Ved 22.30-tiden var det fortsatt et mysterium for politiet hva som har skjedd med en mann i midten av 30-årene fra Åsnes i Solør, som la ut på Norges største innsjø mellom klokka 18 og 19 søndag fra småbåthavna i Brumunddal.

Et politihelikopter søkte over området for mørket la seg i kveld.

- Vi holder alle muligheter åpne. Dersom båten hadde ligget veltet på innsjøen, ville noen ha varslet så tett befolket som det er rundt Mjøsa, sier operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark og Oppland politidistrikt til Dagbladet.no.

Bilen står der

Det var nære pårørende av mannen som meldte fra til politiet  ved 18-tuiden i dag, ett døgn etter at han hadde lagt ut fra Brumunddal.

- Bilen og båttilhengeren står fortsatt ved båthavna i Brumunddal. Vi har ikke fått noen helt nøyaktig beskrivelse av plastbåten, men den har kalesje og er om lag 17 fot stor.

- Vi vet at mannen bare pleide å ta korte turer med båten, og at han ikke var kledd for overnatting ute eller ombord. Det var fint vær da han dro ut, men i dag har det blåst endel på Mjøsa, sier operasjonsleder Rygh.

 MYSTERIUM:  Røde Kors, redningsskøyte og andre fortsetter å leite på Mjøsa i natt etter at politihelikopter måtte gi opp da det ble for mørkt.  Det er et mysterium hva som har skjedd med mannen og båten som la ut fra Brumunddal ved  18-tiden søndag. Foto: Steinar Andsjøn.
MYSTERIUM: Røde Kors, redningsskøyte og andre fortsetter å leite på Mjøsa i natt etter at politihelikopter måtte gi opp da det ble for mørkt. Det er et mysterium hva som har skjedd med mannen og båten som la ut fra Brumunddal ved 18-tiden søndag. Foto: Steinar Andsjøn. Vis mer