BRUDD - OG VIDERE FORHANDLINGER: Her er Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag og Merete Furuberg, leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag på vei inn til jordbruksforhandlingene i Landbruksdepartementet i formiddag. Nå har Småbrukarlaget brutt forhandlingene, mens Bondelaget fortsetter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BRUDD - OG VIDERE FORHANDLINGER: Her er Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag og Merete Furuberg, leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag på vei inn til jordbruksforhandlingene i Landbruksdepartementet i formiddag. Nå har Småbrukarlaget brutt forhandlingene, mens Bondelaget fortsetter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Småbrukarlaget bryter - Bondelaget inngår avtale med staten

Bondelaget inngår avtale på 400 millioner, skriver Nationen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondelaget inngår etter det Nationen erfarer avtale på 400 millioner med staten.

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag gitt staten tilbakemelding om at det blir brudd i årets jordbruksforhandlinger.

- Vi kan ikke godkjenne hverken den økonomiske rammen eller den politiske retningen for dette oppgjøret, sier Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en pressemelding.

NTB melder at Bondelaget derimot fortsetter forhandlingene.

Statens forhandlere la onsdag fram et revidert tilbud til bøndene på 295 millioner kroner.

- Jeg registrerer at innholdet i revidert tilbud er noe bedre enn det første tilbudet. Men det er fortsatt stor avstand. Vi er i en kritisk fase av forhandlingene, sa Bondelagsleder Lars Petter Bartnes tidligere i dag.

Jordbrukets forhandlingsutvalg ble torsdag kveld forelagt et revidert tilbud som var 205 millioner høyere enn det første tilbudet. Rammen på det siste tilbudet fra staten utgjør en gjennomsnittlig inntektsøkning på 10.400 kroner, ifølge Bondelaget. Landbruket krevde opprinnelig en økning på 24200 kroner per årsverk.
NTB