Småbrukarlaget bryter forhandlingene med staten

Bondelaget forhandler videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk Bonde- og Småbrukarlag bryter årets jordbruksforhandlinger med staten. Bondelaget forhandler videre, får NTB opplyst.

- Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i kveld gitt tilbakemelding til statens forhandlingsleder om at Norsk Bonde- og Småbrukarlag bryter årets jordbruksforhandlinger. Bruddet kom etter intense forhandlinger en ukes tid, uten at partene kom så nær hverandre at det var mulig for NBS å kunne inngå en avtale, skriver laget i en melding lørdag kveld.

- Norges Bondelag forhandler videre, men det blir ingen avklaring på disse forhandlingene i kveld, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen som ikke vil kommentere årsaken til at Småbrukarlaget valgte å bryte.

Avstanden har vært stor i forhandlingene. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har krevd 860 millioner kroner, mens staten har tilbudt 90 millioner, samt å åpne for prisøkning tilsvarende 125 millioner.

- At en organisasjon går ut, forhindrer ikke at staten kan forhandle videre med Bondelaget og at den avtalen deretter går videre til Stortinget for bli vedtatt der. Denne avtalen vil da gjelde for alle bønder, også dem som brøt ut av forhandlingene, sier seniorrådgiver Ståle Norang i Landbruks- og matdepartementet til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer