Småby begravd under tre meter snø

Nasjonalgarden kalt inn for å grave ut Cordova i Alaska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lyden av snøskuffer bryter stillheten i tettstedet Cordova som den siste uken har vært nedgravd under tre meter snø.

Nasjonalgarden i Alaska er kalt inn for å hjelpe innbyggerne på stedet etter at voldsomt snøvær gjennom desember og den første uka av januar har gjort forholdene veldig vanskelige.

Fare Mer enn 50 soldater skuffet snø fra tak og fortau etter at myndighetene i Cordova erklærte tettstedet for å være en katastrofesone.

Taket har kollapset på  tre butikker og en restaurant og tyngden av snø på hustak anses som en av de største farene for folk i lokalsamfunnet i Alaska.

Stormene langs vestkysten av Alaska har har fulgt hverandre tett og snøværet har vært så ille at båter har sunket under vekten av snø på dekk. Faren for snøskred er også stor etter sterk vind kombinert med varmere vær i den siste tiden.

Nye forsyninger Ifølge nyhetsbyrået Reuters falt det to meter snø i desember og nye 1,5 meter snø bare i løpet av den første uka i januar.

Forsyninger til det lille samfunnet har vært forsinket med opp til en måned, men onsdag morgen var tankbåtenen Renda, lastet med 4,9 millioner liter diesel og bensin, på vei til området assistert av den amerikanske kystvakten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer