Småby trues av flammene

Big Bear Lake kan bli skogbrannens siste offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggere i Big Bear Lake, et populært turistmål i fjellene nordøst for Los Angeles, klamrer seg ennå til til håpet om at flammene vil stanse før de når husene.

De fleste har reist fra småbyen, men noen få holder stand og passer hageslangene som henger fra hustakene. Big Bear Lake er den siste by av noen størrelse som fortsatt trues av skogbrannene i California.

Flammene fra de sju ulike brannene har svidd av 300.000 hektar, som tilsvarer drøyt 3.000 kvadratkilometer eller halvannen gang Vestfold fylke.

Utrettelig innsats fra brannmannskaper og frivillige samt kaldere vær - temperaturen er nede i sju grader Celcius - gjør at håpet om full kontroll stiger.

Evakuert

Hele 15.000 mennesker har rømt fra området rundt an Bernardino Nasjonalpark, der Big Bear Lake ligger.

Brannmannskapene rydder gater i ti bulldoseres bredde for å stanse flammenes ferd gjennom skogen rundt byen. På det verste har ilden spredd seg 400 meter i minuttet, og fortsatt er vinden den største grunn til bekymring.

13.000 mannskaper slåss ennå mot skogbrannene som har tatt 20 menneskeliv. Innsatsen koster California 9 millioner dollar dagen og brannene kan ha kostet delstatens økonomi rundt 2 milliarder dollar.

BRANNVERN: En DC-4 slipper flammehemmende kjemikalier på en kommunikasjonsmast nær Big Bear.