Småfly gått ned i Larvik

Politiet melder at det har gått ned et fly i Larvik. Ifølge politistasjonssjefen i Larvik har de ikke håp om å finne overlevende.

FLYSTYRT: - Vi har dessverre ikke håp om å finne overlevende, opplyser Tor Eriksen, politistasjonssjef i Larvik. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: - Vi har dessverre ikke håp om å finne overlevende, opplyser Tor Eriksen, politistasjonssjef i Larvik.

Eriksen møter pressen ved leteområdet utenfor Larvik klokka 12.00 tirsdag formiddag hvor store mannskaper jobber ved vraket av skoleflyet som styrtet tidligere i formiddag.

***

Saken oppdateres.

Et mindre fly skal ha gått ned ved Tvedalen i Larvik. Det opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

- Vi søker i området Tvedalen etter melding om ett mindre fly som har gått ned, skriver politiet i Sør-Øst.

Politiet opplyser at de har igangsatt et søk med politihelikopter og redningshelikopter i området. De opplyser også at de rykker ut med flere politiressurser.

Søk med helikopter

Ifølge et kart fra Flightaware befinner luftambulansen seg nord i området.

I en pressemelding bekrefter politiet at de har fått inn meldinger om et savnet småfly i området ved Tveidalen mellom Larvik og Porsgrunn.

- Området er lokalisert, og redningsmannskaper og ressurser fra nødetatene har kommet fram til stedet, heter det i pressemeldingen.

Tor Eriksen, politistasjonssjef i Larvik, opplyser til Dagbladet at de foreløpig ikke kjenner til hva slags fly det dreier seg om.

RADIO: Denne radiomeldingen kunne man høre på radiofrekvensen for fly i Larvik-området kl 09.21.55. Vis mer

- Vi undersøker det nå, opplyser Eriksen til Dagbladet.

Eriksen forteller videre at det var en utenforstående som først meldte fra om at et mulig fly var gått ned, klokka 09.20.

- Vi er rimelig sikre på at et fly faktisk har gått ned - alt tyder på det, opplyser han i 10.30-tida.

Totalhavarert

Innsatsleder i politiet John Terje Stäheli sier til NTB at de er i gang med å lokalisere og redde eventuelt overlevende.

- Flyet er totalhavarert - det er også observert noe brann der, så vi har sendt brannvesenet inn. Vi er på vei til fots i området for å forsøke å lokalisere og eventuelt redde overlevende.

Han beskriver terrenget i området der flyet har gått ned som ulendt og vanskelig. Ifølge innsatslederen så et vitne et fly som hadde problemer, som deretter meldte videre.

Ifølge han var også meldingen fra Torp lufthavn Sandefjord at de savnet et fly fra radaren.

- Vi tar oss inn med firehjulinger inn til stedet, og driver aktivt søk i området, sier Stäheli.

Tilhører flyskole

En pressekontakt ved en flyskole som Dagbladet har snakket med, bekrefter at det er deres fly som har vært involvert i ulykken tirsdag formiddag.

Ut fra modellen som har gått ned, som Dagbladet kjenner til, skal det være plass til fire om bord.

- Det er et av våre fly, med tre personer om bord, som er savnet. Klokka 10.30 fikk vi bekreftet at det har gått ned. Det dreier seg om en vanlig skoleflyging, sier pressevakten.

Det er satt krisestab i forbindelse med hendelsen.

RYKKET UT: Politi, brann og helse søker i et område med et ulendt terreng etter eventuelt overlevende. Foto: Geir Eriksen
RYKKET UT: Politi, brann og helse søker i et område med et ulendt terreng etter eventuelt overlevende. Foto: Geir Eriksen Vis mer

Ulendt terreng

Samtlige nødetater deltar i søket, som foregår i ulendt terreng. Søket koordineres av Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge.

- Det er forholdsvis utilgjengelig, sier politistasjonssjefen.

Trond Bjørnøy, redningsleder ved HRS Sør-Norge, opplyser at en Sea King redningshelikopter "ganske raskt" lokaliserte det styrtede flyet fra lufta.

- Bakkemannskaper er på vei til stedet nå - noen er allerede framme, opplyser Bjørnøy til Dagbladet.

Redningslederen bekrefter at det dreier seg om en ulykke med et småfly.

- Politiet kan bekrefte at vi har lokalisert området der et vitne skal ha sett et fly gå ned. Vi kan ikke si noe om hva slags type fly, men at det er snakk om et småfly. Vi kan heller ikke si noe om hvor mange som var om bord i flyet. Vi har mange ressurser på stedet nå, sier politistasjonssjef i Larvik, Tor Eriksen i en pressemelding.

I en melding på Twitter skriver Vegtrafikksentralen at fylkesvei 2962 mellom Tvedalen og Kjose i Vestfold og Telemark er stengt på grunn av flyulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer